İnternet Faturası Ödeme Yöntemleri

Güncelleme: 15.09.2023
Yayımlama: 21.10.2019
Paylaş
İçindekiler
İnternet Kampanyaları

 İnternet faturası ödemenin birçok yolu bulunur. Fatura tutarının ödenmemesi durumunda,

  • İnternet sağlayıcı firma günlük olarak gecikme faizi uygular,
  • Hizmet alımına kısıtlama koyar,
  • Yine ödeme yapılmaması durumunda kısıtlama yapılan ayın sonunda hizmet sonlandırılır.

Kısıtlanma süresince kullanıcılar hizmetlerini en düşük hız seviyesinde almaya devam eder. Fatura ödenmesi durumunda kısıtlama kalkarak mevcut hızları ile erişim sağlamaya devam ederler. Hizmet alımı kısıtlanan/durdurulan kullanıcılar, hatları için açma/kapama ücreti ödeyerek tekrar hizmet almaya başlayabilir.

Nerelerden İnternet Hizmeti Sağlanabilir?

İnternet hizmeti genel olarak telefon operatörleri aracılığıyla sağlanmaktadır. Telefon operatörlerinin yanı sıra altyapı hizmetini operatörlerden satın alan firmalar da müşterilerine internet hizmeti sunabilir. Böylelikle kurumların kampanyalarından yararlanmak mümkün olur. Eskiden yalnızca ev telefonu hattı sahipleri internet hizmeti satın alabilirken günümüzde internet bağlatmak için ev telefonu engeli bulunmuyor.

İnternet Hizmeti Veren Firmalarİnternet Hizmeti Veren Telefon Operatörleri
TurkNetVodafone
MillenicomTürk Telekom
DigiturkTurkcell Superonline
D-Smart
Kablonet

Hesaplı internet paketleri hakkında detaylı bilgi almak için internet paketleri  sayfasını ziyaret edin. 

İnternet Faturası Nerelerde Ödenir?

İnternet faturasını ödemek için birçok alternatif bulunuyor. Fatura tutarı öğrenilen kanallardan aynı zamanda ödeme de yapılabilir. Ancak internet faturası ödemek için başka seçenekler de bulunuyor.

  • İnternet bağlantısının sağlandığı firmanın internet sitesinden fatura işlemleri başlığından kolaylıkla fatura ödemesi yapılabilir.
  • Hizmet alınan firmanın yetkili servisinden ya da bayisinden hem nakit hem de kredi kartı ile internet faturası ödenebilir.
  • Banka şubesinden havale yapılarak internet faturası ödenebileceği gibi internet bankacılığı aracılığıyla kurum ödemeleri sekmesinden direkt olarak internet fatura borcu kapatılabilir. 
  • İnternet fatura ödeme otomatik ödeme talimatı verilerek sonraki aylarda otomatik olarak ödenmesi sağlanır.
  • Bunların haricinde fatura ödemeleri aracı kurumlar yardımı ile de gerçekleştirilebilir.

İnternet Fatura Sorgulaması

  • Geleneksel yöntem olarak tanımlanan internet hizmeti alınan firmanın yetkili servisine ya da bayisine gidilerek internet fatura tutarını öğrenilebilir.
  • İkinci yol ise telefon aracılığıyla fatura tutarını öğrenmektir. Bu yolu izleyecek kişilerin internet hizmeti aldığı kurumu arayarak borç tutarını öğrenmeleri mümkündür. Sisteme kayıtlı olan telefon numarasından arandığında hızlı bir şekilde bilgi alınabileceği gibi fatura sahibinin T.C. kimlik numarası, internet abone numarası tuşlandığında da aynı bilgiye sahip olunabilir.
  • Fatura tutarı hakkında bilgi olmanın üçüncü yolu ise internet bağlantısının sağlandığı kurumun internet sitesi ya da mobil uygulamasından fatura sahibinin T.C. kimlik numarası, internet abone numarası, sistemde kayıtlı olan telefon numarası, adsl numarası girilerek internet borcunu sorgulamaktır. 

En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:

*Tablodaki faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor.

İnternet Faturası Öderken Bilinmesi Gerekenler

İnternet faturası ödenirken ödeme esnasında bazı bilgiler gereklidir. Geleneksel yöntemlerle ödeme yapmak isteyen kişiler evlerine gelen faturaları ile ödeme noktalarına giderek kolaylıkla ödeyebilir. Fatura ödemelerini internet sitesi üzerinden, internet bankacılığı üzerinden veya müşteri hizmetlerini arayarak ödeme yapmak isteyenlerin kullanıcı bilgilerini gereken yerlere vermesi gerekir. Bu bilgiler şunlardır;

  • İnternet hizmeti alan kişinin T.C. kimlik numarası
  • Sisteme kayıtlı olan telefon numarası
  • İnternet abone numarası / kullanıcı kodu / müşteri no
  • ADSL numarasıdır

İnternet Faturası Ödenmediğinde Ne Olur?

İnternet faturasının da son ödeme tarihi bulunmaktadır. Son ödeme tarihi geçen faturalarda öncelikle kişiye tebliğ yapılarak borç hatırlatılır. Hala ödenmediği takdirde ise kişinin internet bağlantısı kısıtlanır ya da internet erişimi kesilir. Tüm bu kısıtlama, kesilme durumlarında öncelik fatura sahibini bilgilendirmektir. Bu nedenle internet faturalarının son kullanma tarihine dikkat etmek ve vaktinde ödemek oldukça büyük öneme sahiptir.

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.