Kredi Kartı Taksit Hesaplama 2024

Güncelleme: 20.02.2024
Paylaş
Hesaplama Yöntemi
Alışveriş Türü
Alışveriş Tutarı

TL

Kredi Kartı Taksiti Nasıl Hesaplanır?

1

Kredi kartı taksitleri bireysel ve ticari kredi kartlarına göre değişir.

2

Alışveriş türü ve alışveriş tutarı seçimine göre taksit sayısı bulunur.

İçindekiler

*Gelirinize göre kredi kartı limitinizin ne kadar olabileceğini öğrenmek için kredi kartı limit hesaplama sayfamızı, kredi kartlarını aidat ve puanlarına göre karşılaştırarak anında başvurmak için kredi kartı başvurusu sayfamızı ziyaret edin.


Güncel faiz oranları ile hesaplama yaparak ödeme planı oluşturmak için kredi hesaplama sayfamızı ziyaret edin. 


Kredi Kartı Nakit Çekim İşlemi Taksit

Kredi kartı üzerinden nakit çekilmesi durumunda en fazla 12 ay taksit yapılabiliyor. Ayrıca bankalar kendi inisiyatifinde daha düşük bir taksit sayısı da uygulayabiliyor. Öte yandan kredi kartı üzerinden doğrudan nakit çekim işlemlerinde en fazla Merkez Bankası tarafından açıklanan akdi faiz uygulanabiliyor. Daha detaylı bilgi almak ve hesaplama yapmak için taksitli nakit avans aracımızı kullanın.

Kredi Kartı Mal ve Hizmet Alımı Taksit

Aşağıdaki tabloda taksit sayısı özel olarak belirtilenler dışında tüm mal ve hizmet alımlarında 12 ay taksit imkânı bankalar tarafından sunulabiliyor. Ancak 12 ay taksit seçeneği sunmak banka inisiyatifinde olduğu için alışveriş yapılan kuruma daha düşük taksit seçenekleri de sunulabiliyor.

Kolay Onaylanan Kredi Kartları

Kredi Kartı Taksit Sayısı

Kredi Kartı ile Yapılan İşlemTaksit Sayısı
Beyaz Eşya Harcamaları9
Mobilya Harcamaları9
Kurumsal Kart Harcamaları18
Nakit Çekim Mal ve Hizmet Alımı12
Havayolu ve Konaklama (Yurt İçi Harcamalar)18
Havayolu ve Konaklama (Yurt Dışı Harcamalar)0
Sağlık, Sağlık Ürünü ve Sosyal Hizmetler12
Vergi Ödemeleri12
Bilgisayar Alımı12
5.000 TL Üstündeki TV Alımı4
5.000 TL'ye Kadar Olan TV Alımı9
Kuyumculuk Harcamaları3
Telekominikasyon (cep telefonu)0
Yurt Dışı Harcamalar0
Gıda, Alkollü İçecek, Akaryakıt, Kozmetik0

Kredi kartları hakkında yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte kredi kartı üzerinden yapılan alışveriş yukarıdaki tabloda olduğu gibi taksitlendiriliyor. Ayrıca ticari kredi kartlarına alınan ürün fark etmeden 18 taksit imkânı sunuluyor.

Kredi Kartı MTV Ödeme Taksit

Kredi kartı üzerinden yapılan vergi ödemelerine ilgili mevzuat gereğince 12 ay taksit yapılabiliyor. Kredi kartı üzerinden yapılan MTV ödemesine ise 3 ila 6 ay taksit yapan bankalar mevcut. Elbette bu taksitler genel olarak bir faiz karşılığında yapılıyor. MTV hakkında detaylı bilgi almak ve hesaplama yapmak için ise MTV hesaplama aracımızı kullanın. 

Kredi Kartı Peşin Alışverişleri Taksitlendirme

Kredi kartı üzerinden yapılan peşin alışverişler yukarıdaki tabloda yer alan taksit sayılarına göre bankalar tarafında kendi inisiyatiflerinde taksitlendirilebiliyor. Genel olarak bankalar bu taksitlendirmeyi “öteleme” adı ile yapmakla birlikte, karşılığında belirli bir faiz uyguluyor.

En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:

*Tablodaki faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor. Ayrıca tüm bankaların faizlerine ulaşmak için ihtiyaç kredisi sayfamızı ziyaret edin.

Kredi Kartı Cep Telefonu Alımı Taksit

Cep telefonu alımında ticari kredi kartı haricinde herhangi bir karttan taksit uygulaması yapılamıyor. Ayrıca hediye çeki, hediye kartı vb. uygulamalar üzerinden cep telefonu alımları taksitlendirilemiyor. Detaylı bilgi için alışveriş kredisi yazımızı inceleyin. 

06.01.2023 tarihinde BDDK tarafından alınan karara göre ise "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" niteliğinde olması kaydıyla yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlendi.

Bu düzenleme kapsamında, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı, fiyatı 12 bin TL ve altında olan cep telefonları için 12 ay, 12 bin TL'nin üzerindeki cep telefonlarında ise 3 ay olarak uygulanacak.

Kredi Kartı Elektronik Eşya ve Bilgisayar Alımı Taksit

Tablet vb. elektronik eşya kapsamına giren ürünlerin kredi kartı üzerinden alınması durumunda en fazla banka tarafından 6 taksit uygulanabiliyor. Tablet dışındaki laptop veya masaüstü bilgisayar alışverişlerinde ise 12 aya varan taksit imkanı mevcut.

Kredi Kartı Altın Alımı Taksit

Kredi kartı üzerinden kuyumla ilgili yapılan altın, takı vb. harcamalarda en fazla 3 taksit yapılabiliyor. Bankalar üzerinden yapılan öteleme işlemlerinde bile kuyumla ilgili yapılan harcamalarda 3 taksit sayısı geçilemiyor. Ayrıca altın alımlarında peşin almak yerine taksit istenmesi durumunda genel olarak satıcılar tarafından vade farkı da alınıyor. Cumhuriyet altını, yarım altın, çeyrek altın ve gram altın alımlarında ise taksit yapılamıyor. Kredi kartı ile altın alımı hakkında detaylı bilgiyi kredi kartı ile altın alınabilir mi sayfamızdan edinin.

Ticari (Kurumsal) Kredi Kartı Taksit Sayısı

Ticari kredi kartlarında nakit çekim dâhil, mal ve hizmet alımlarında bir ayrım yapılmaksızın 18 ay taksit banka tarafından ilgili mevzuat kapsamında sunulabiliyor. Bunun yanında ticari kredi kartı edinebilmek için vergi levhalı olarak çalışılan aktif işletmenin mevcut olması gerekiyor. 

Kaynaklar:

11.01.2019 Tarihli 8198 Sayılı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Kredi Kartı Sınırları ve Yasakları Kararı

10.03.2007 Tarihli 26458 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik

Hesapkurdu.com Motorlu Taşıtlar Vergisi Hesaplama 

Makaleyi faydalı buldunuz mu?

1,5 Puan - 151 Kullanıcı

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.