Taksitli Nakit Avans Hesaplama

Güncelleme: 18.03.2024
Paylaş
Nakit Avans Tutarı

TL

Vade (Ay)
Aylık Faiz Oranı

TL

Taksitli Nakit Avans Nasıl Hesaplanır?

1

TNA, nakit avans tutarı ve vadeye göre hesaplanır.

2

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan akdi faiz oranları baz alınır.

3

Seçilen verilere göre aylık ödeme, ödenecek toplam faiz, ödenecek toplam vergi ve toplam geri ödeme hesaplanır.

İçindekiler

*2024 16 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere akdi faiz (nakit çekiminde uygulanabilecek en yüksek faiz) aylık %5,00'dir. Neredeyse tüm kredi kartlarının nakit çekim işleminde akdi faiz uygulanır. Ayrıca hesaplama aracımızdan istenilen faiz oranı üzerinden de hesaplama yapılabilir.

*Yeni müşterilere özel faizsiz taksitli nakit avans fırsatlarını incelemek için sayfamızı ziyaret edin.

Kolay Onaylanan Kredi Kartları

Nakit Avans Nedir?

Nakit avans, kredi kartı üzerinden taksitli olarak nakit çekim işlemidir. Aslında kredi kartı üzerinden kredi kullanmak olarak da ifade edilebilir. Çekilebilecek tutar ise kredi kartı limiti, bankanın kampanyası ile kredi notuna göre değişkenlik gösterir. Ayrıca kredi kartı nakit avansı birkaç dakika içerisinde bankaların ATM’si, internet bankacılığı veya çağrı merkezi üzerinden alınabilir. Ödemeleri ise aylık kredi kartı hesap özetine yansır.

Faizsiz Nakit Avans Nedir?

Faizsiz nakit avans, bankaların müşterilerine sunduğu bir finansman hizmetidir. Kredi kartı üzerinden kullanılabilen faizsiz nakit avansta müşteri, nakit avans olarak çektiği tutarı banka tarafından belirlenen vadelerle faizsiz olarak geri öder.

Taksitli Nakit Avans Vadesi

Banka Kartları ve Kredi Kartları Yönetmeliği ile kredi kartlarından nakit çekim işlemleri 12 ay olarak sınırlandırılıyor. Bankanın kampanyasına göre değişkenlik göstermekle birlikte neredeyse tüm kredi kartları 3 ile 12 taksit arasından nakit avans kullandırımı yapıyor.

Taksitli Nakit Avans Faizi Nasıl Belirleniyor?

Ortalama 3 ayda bir Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan alışveriş ya da nakit faiz oranı olarak da nitelendirilen “akdi faiz” oranı uygulanır. Ayrıca akdi faiz oranı gecikmeler dışında piyasanın uygulayabileceği en üst faiz oranıdır. 2024 yılı 16 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere belirlenen akdi faiz oranı aylık %5,00'dir.

Taksitli Nakit Avanslardan Vergi Alınıyor mu?

Taksitli nakit avans kullanılması durumunda hesaplanan aylık faiz üzerinden %15 BSMV, %15 KKDF olmak üzere toplamda %30 vergi alınıyor. Örneğin taksitli nakit avansın aylık taksit faizi 500 TL ise toplamda 150 TL vergi hesaplaması yapılıyor. Bu konuda daha detaylı bilgi ve hesaplama için KKDF ve BSMV hesaplama sayfamızı ziyaret edin.

Nakit Avans Veren Bankalar
Banka
Taksit Aralığı
Tutar Aralığı
Garanti BBVA Nakit Avans2-18 Ay500 TL - 500.000 TL
Yapı Kredi Nakit Avans5-12 Ay300 TL - 100.000 TL
Ziraat Bankası Nakit Avans2-12 Ay100 TL - 25.000 TL
QNB Finansbank Nakit Avans6-18 Ay300 TL - 100.000 TL
Halkbank Nakit Avans3-12 Ay200 TL - 15.000 TL
Denizbank Nakit Avans4-12 Ay250 TL - 10.000 TL
Akbank Nakit Avans6-12 Ay200 TL - 500.000 TL
İş Bankası Nakit Avans5-12 Ay300 TL - 5.000 TL
TEB Nakit Avans3-12 Ay250 TL - 30.000 TL
Vakıfbank Nakit Avans4-12 Ay500 TL - 30.000 TL
CEPTETEB Nakit Avans3-12 Ay250 TL - 50.000 TL
Enpara Ekpara1-90 Gün100 TL - 10.000 TL

*Bankalar dönemsel kampanyalarına ve kişinin kredi notuna göre tabloda belirtilen tutarları değiştirebilir.

Kaç Kere Taksitli Nakit Avans Çekilebiliyor?

Taksitli nakit avans çekim sayısı limitlerinize ve bankaya göre değişebilir. Banka limit tanıdığı sürece birden fazla sayıda hem aynı bankadan hem de farklı banka kartlarınızdan takstli nakit avans çekilebilir.

Kredi Kartı Limiti Nakit Avans Kullanımı İçin Artırılabilir mi?

Kredi kartı limiti ilk defa kullanacaklar için kayıtlı gelirinin 2 katı, ilk yıldan sonra ise kayıtlı gelirinin en fazla 4 katı olabiliyor. Bu durumda eğer kredi kartı limiti belirlenen bu oranların altında yer alıyor ve başvuran kişinin de kredi notu yeterli seviyede ise kredi kartı limiti bankanın çağrı merkezi veya ATM’ler üzerinden yükseltilebiliyor.

Bu konuda detaylı bilgi almak ve hesaplama yapmak için kredi kartı limit hesaplama sayfamızı ve nakit avansın kredi kartı limitini nasıl etkilediğini öğrenmek için ise nakt avans kredi kartı limitini etkiler mi yazımızı ziyaret edin.

Taksitli Nakit Avans Ödemesi

Taksitli nakit avans kullanılması durumunda aylık ödemeler kredi kartı ödeme planına göre yapılıyor. Yani taksitli nakit avans kullanmak ile kredi kartı üzerinden taksitli alışveriş yapmanın aslında bir farkı bulunmuyor. Nakit avansın ödenmemesi durumunda işleyecek olan faizi ise kredi kartı gecikme faizi sayfamızdaki aracımızdan hesaplayabilirsiniz. 

Kredi Kartı Nakit Avans Taksitinin Asgari Ödemesi Oluyor mu?

Kredi kartı üzerinden kullanılan nakit avanslar da aylık olarak gelen hesap özetine yansıdığı için “evet” asgari ödemesi oluyor. Ancak kredi kartına asgari ödeme yapıldığı zaman kalan dönem borcunun üzerine akdi faiz uygulanacağı da ayrıca göz önüne alınması gerekiyor. Bu konuda daha detaylı bilgi almak istiyorsanız asgari ödeme tutarı yazımızı inceleyin.

Taksitli Nakit Avans Borcu Ne Zaman Takibe Düşüyor?

Kredi kartı, borcunun bir yıl içerisinde 3 defa asgari ödemesinin yapılmaması durumunda nakit kullanıma kapatılabilir, 2 defa üst üste asgari ödemesinin yapılmaması halinde ise 30 günlük süre tanınarak yasal takip işlemi başlatılabilir.

Süreç hakkında çok daha detaylı bilgi almak için kredi borcu yasal takip süreci yazımıza bakabilirsiniz.

Kredi Notu Nakit Avans Kullanımında Etkili mi?

Kredi notu nakit avans kullanımını etkileyebilir. Bunun nedeni kredi kartı üzerinden çekilse de nakit avansta bir kredidir ve değerlendirmesinde kredi notu da temel alınır. Ancak kredi kartı ödemelerinde çok fazla bir gecikme olmadı ise (yıl içerisinde 3 defa geç ödeme gibi) kredi notu düşük olmasına rağmen, kredi kartı üzerinden nakit avans kullanma şansı da mevcuttur.

Kaynaklar:

28.03.2020 Tarihli Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranlarına İlişkin Basın Duyurusu

11.01.2019 Tarihli 8198 Sayılı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Kredi Kartı Sınırları ve Yasakları Kararı

Hesapkurdu.com Kredi Kartı Limit Hesaplama

Makaleyi faydalı buldunuz mu?

3,8 Puan - 187 Kullanıcı

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.