Kasko Hukuksal Koruma Teminatı

Güncelleme: 03.09.2024
Yayımlama: 09.06.2020
Paylaş
İçindekiler

Kasko Hukuksal Koruma Teminatı Nedir? 

Aracın sahibi, sürücüsü ya da aracı işleten sigortalının, aracı kullanırken meydana gelebilecek hukuki uyuşmazlıklardan kaynaklanan masrafları, hukuksal uyuşmazlıkların çözümü sırasında doğan olası harcamaları koruma altına aldığı teminat türüdür. Bu teminat, isteğe bağlı olarak kasko poliçesine dahil edilir. Kasko poliçesinde teminat motorlu araca bağlı hukuksal koruma adı altında geçer.

Örneğin; aracıyla seyahat eden sigortası bir kaza sonucu bir kişinin ölümüne sebebiyet vermesi halinde, kendisini mahkemede savunması durumunda ortaya çıkan tüm masraflar sigortacı tarafından karşılanır.

Kasko Sigortası Fiyatları - 11 Ekim 2024

Aveon Sigorta

İstanbul

9672 TL

Ankara

8867 TL

Diğer iller

8452 TL

Ankara Sigorta

İstanbul

11030 TL

Ankara

9831 TL

Diğer iller

8628 TL

Sompo Sigorta

İstanbul

12643 TL

Ankara

11990 TL

Diğer iller

10455 TL

20 sigorta şirketinden 1 dk. içinde trafik sigortası teklifi almak için trafik sigortası teklifleri, kasko teklifi almak için kasko sigortası teklifleri sayfamızı ziyaret edin.


Kasko Hukuksal Koruma Teminatı Neleri Kapsar? 

Kasko hukuksal koruma teminatı kapsamında karşılanan masraflar şunlardır;

  • Vekâlet ücreti
  • Dava masrafları 
  • Hakem ücreti 
  • Teminat akçesi (Sigorta şirketlerinin çalışma izni almaları için her branş adına ayrı ayrı devlete göstermeleri gereken teminat)
  • İcra masrafı 
  • Temyiz masrafı
  • Karar düzeltme masrafları

Kasko sigortası tazminat ödemesi nasıl hesaplanır bilgi almak için kasko sigortası tazminatı nasıl hesaplanır sayfamızı, kasko hasar ödemesi hakkında bilgi almak için ise kasko sigortası hasar ödemesi ziyaret edin.

Kasko Hukuksal Koruma Şartları 

  • Kasko sigortası yaptıran birey, avukatını kendisi seçer. Sigorta şirketi avukat seçiminde herhangi bir öneride bulunamaz.
  • Sigortalının gerçekleştirdiği ve suç teşkil edilen eylemin kasıtlı olmaması, sigortalı suçu  gerekir.
  • Ticaret hukukuna giren uyuşmazlıklar, kasko hukuksal koruma teminatı kapsamına girmez.
  • Hukuksal koruma teminatı ile sigortalı veya belirtilmesi dahilinde diğer aile fertlerini korumak için ek olarak kişi/aile hukuksal koruma teminatı yapılır. 

      Kasko Hukuksal Koruma Teminat Dışında Kalan Şartlar

      • Sigortacı ile sigortalı arasında doğan uyuşmazlıklar
      • Sigorta sözleşmesinin yapılmasından önce ve bittikten sonra doğan uyuşmazlıklar
      • Ticaret hukukuna giren uyuşmazlıklar
      • Her türlü savaş, terör gibi hallerden doğan uyuşmazlıklar

      Kasko sigortası yol yardım hizmetlerinden olan çekici hizmeti hakkında bilgi almak için kasko çekici hizmeti sayfamızı ziyaret edin. 

      Kasko Hukuksal Koruma Teminatı

      Kasko Sigortası Hangi Riskleri Kapsar?

      Kasko, aracın başına gelecek çeşitli risklere karşı bir yıl boyunca finansal anlamda güvence sağlar. Kasko sigortasının genel teminatlarını şöyledir;

      1. Çarpma-Çarpılma: Aracın hareketli ya da hareketsiz olduğu durumlarda karşılaşılabilecek, araca sabit veya hareketli bir cismin çarpması, düşmesi, yuvarlanması ve devrilmesi gibi kazalar bu kapsamdadır. Bunun yanında üçüncü kişiler tarafından yapılabilecek hareketlerden doğan hasarlar da kasko güvencesine girer.
      2. Yanma: Kaza sonucu meydana gelebilecek yangınların yaratacağı hasarlar kasko korumasındadır.
      3. Çalınma veya Çalınmaya Teşebbüs: Kasko sigortası ile aracın ya da araca ait aksesuarların çalınması ya da çalınmaya teşebbüs edilmesi sonucunda oluşacak hasara karşı güvence sağlanır.
      4. Ferdi Teminatlar: Kaskonun sağladığı güvenceler arasında, oluşabilecek yaralanma veya hastalık durumunda sigortalının ve sigortalıya eşlik eden tarafın uygun sağlık kurumuna ulaştırılması olanağı da yer alır.

      Kaynaklar: 

      Türkiye Sigorta Birliği TSB Hukuksal Koruma Sigortası Genel Şartları

      “Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

      Yazara Soru Sor

      Yorumlar (0)

      Çıkış
      Gönder