Trafik Sigortasının Fiyatını Neler Etkiler?

Güncelleme: 25.12.2023
Yayımlama: 21.04.2020
Paylaş
İçindekiler

Trafik Sigortası Fiyatları - 26 Temmuz 2024

Sompo Sigorta

İstanbul

6997 TL

Ankara

6704 TL

Diğer iller

6273 TL

Allianz Sigorta

İstanbul

8486 TL

Ankara

7513 TL

Diğer iller

9303 TL

Ray Sigorta

İstanbul

9801 TL

Ankara

9106 TL

Diğer iller

8200 TL

20 sigorta şirketinden 1 dk. içinde trafik sigortası teklifi almak için trafik sigortası fiyatları, kasko teklifi almak için kasko sigortası fiyatları sayfamızı ziyaret edin.


Trafik sigortası poliçeleri standart bir fiyat politikasına sahip değildir. Trafik sigortası yapılırken birçok etken fiyat değişimine sebep olur. Böylelikle oluşturulan poliçelerin fiyatları birbirinden farklı olabilir. Sigorta şirketlerinin primler için uyguladığı fiyatlar değiştiğinden farklı şirketlerden alınan teklifler sonucu en uygun poliçe oluşturulabilir.

Trafik Sigortası Fiyatları Nasıl Hesaplanır?
Trafik Sigortası Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Trafik Sigortası Fiyatları Nelere Göre Değişir?

  • araç sahibinin hasar basamağı
  • aracın grubu veya türü
  • kullanım ili (plaka numarası) 

Bu faktörler çerçevesinde prim tutarları şekillenir ve poliçe ücretini oluşturur. Trafik sigortasının nasıl ödendiğini öğrenmek için trafik sigortası nasıl ödenir sayfamızı inceleyin. 

Sigorta Primlerini Neler Yükseltir?

  • Araç modeli ve özellikleri, yolculuk esnasında araç içerisindekilerin güvenliği açısından önem taşır. Yüksek güvenlik önlemleri bulunan araçların prim tutarı hesaplanırken sigorta şirketlerinin indirim yapma ihtimali daha fazladır.
  • Aracın yaşı yükseldikçe tamir ihtiyacı da artış gösterir. Bu durum sigorta şirketleri için risklidir. Olası bir kazada hasar oranı da fazla olacağından yaşı yüksek olan araçların prim tutarları fazla olur.
  • Sigorta şirketleri olası bir kazada büyük araçların hasarlanma ihtimalini küçük araçlardan daha az bulur. Aynı güvenlik önlemlerine sahip araçlar karşılaştırıldıklarında yüksek ihtimalle büyük olan aracın prim oranı küçük araca oranla daha az olur.
  • Otomobilin kullanıldığı günden beri kaç kilometre yol katettiği prim hesaplamasında önem taşır. Çünkü sigorta şirketlerine göre bir araç ne kadar fazla yol alırsa hasarlanma ihtimali aynı doğrultuda yükselir. 
  • Sürücünün cinsiyeti ve yaşı trafik sigortası primi hesaplanırken önemli unsurlardan biridir. Yaş faktörü sürücünün deneyimiyle doğru orantılıdır.
  • Araç sahibinin mesleği, aracın kullanım süresini değiştirdiği için önem taşır. Fazla yolculuk gerektiren mesleklere sahip kişilerin trafik sigortası priminin daha yüksek olması beklenebilir.
  • Sürücünün trafik sürüş tarihçesi, sigorta primini doğrudan etkiler. Çünkü sigorta şirketleri tarafından kaza geçmişi bulunan kişilerin gelecekte de kaza yapma ihtimali fazla olarak nitelendirilir. Bu nedenle sigorta primi kişinin siciline göre artar ya da azalır.

Trafik sigortalarında hasarsızlık indirimi sorgulaması yapmak için sigorta hasarsızlık indirimi kademesi sorgulama sayfamızı ziyaret edin.

Tavan Fiyat Nedir?

Tavan fiyat; 15 farklı araç türü için araç sahibinin bulunduğu hasar basamağına ve aracın kullanılacağı ile göre verilecek en yüksek trafik sigortası prim tutarıdır. Tavan fiyat trafik sigortaları için verilebilecek en yüksek tekliftir. Sigorta şirketleri trafik sigortası primlerini tavan fiyata göre verirler. Tavan fiyata etki eden 3 ölçüt ise şunlardır:

  • aracın plakası (kullanılan il)
  • araç sahibinin hasar basamağı
  • araç türü

Trafik sigortası tavan fiyat hesaplaması yapmak için sigorta tavan fiyat hesaplama sayfamızı ziyaret edin.

    Trafik Sigortası Hesaplama Yöntemleri Nelerdir? 

    Trafik sigortası hesaplanırken sigorta şirketleri, aracın hangi hasar basamağında olduğuna bakar. Aracın marka, modeline, kullanacağı il detaylarına da baktıntan sonra verilen teminatlara göre sigorta hesaplanır. Trafik sigortası online  olarak internet üzerinden kolaylıkla satın alınabilir. Trafik sigortanızı internet üzerinden satın almak için bilinmesi gerekenleri internetten trafik sigortası nasıl alınır sayfamızı ziyaret edin.

    “Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

    Yazara Soru Sor
    Hesapkurdu Yorumlar

    Yorumlar (0)

    Çıkış
    Gönder