Kasko Lastik Hasarlarını Karşılar mı?

Güncelleme: 24.01.2024
Yayımlama: 02.06.2020
Paylaş
İçindekiler

Kasko sigortası lastik hasarlarını poliçede belirtilen ek teminatlar kapsamında karşılar. Ancak sigorta poliçesinde ek teminatlar kapsamında belirtilen lastik hasarları her hasar durumunda karşılanmaz. 

Kasko Hangi Lastik Hasarlarını Karşılar?

  • Kasko sigortası lastik hasarını kapsaması için, hasarın mutlaka kaza ya da sabotaj gibi dış etkenler sebebiyle meydana gelmesi gerekir.
  • Yoldaki derin bir çukur ya da açık bırakılan bir kanalizasyon kapağı gibi yol hataları sebebiyle lastiğin yarılması durumunda kasko lastik değişimini kapsar. Lastiğin yarılması durumu sadece lastiğe değil aracın rot ayarlarına da zarar verebilir. Bu durumda hasar sigorta tarafından karşılanır.

Herhangi kaza veya dış etken olmadan yıpranma ya da eskime sebebiyle zarar gören lastiğin değişimini kasko karşılamaz. 

Kasko Lastik Yarılmasını Karşılar mı?

Evet, eğer hasar kaza ya da sabotaj sonu gibi dış etkenler kaynaklı meydana geldiyse lastik yarılmasını karşılar.  Uzun süre kullanım sonucu oluşan lastik yarılmalı kasko kapsamında değildir. 

Kasko Sigortası Fiyatları - 27 Temmuz 2024

Koru Sigorta

İstanbul

8517 TL

Ankara

8106 TL

Diğer iller

8042 TL

Aveon Sigorta

İstanbul

8657 TL

Ankara

8400 TL

Diğer iller

7712 TL

Sompo Sigorta

İstanbul

12042 TL

Ankara

10695 TL

Diğer iller

9616 TL

Lastik Değişimi Durumunda Kasko Ne Kadar Ödeme Yapar?

Kasko sigortası kapsamına giren lastiklerde meydana gelen zararlarda sigorta şirketi sigortalıya bir ödeme yapar ancak lastik ücretinin tamamı ödenmez, bir kesinti yapılır. Kıymet kazanma tenzili denilen bu kesinti, araçta zamanla eskiyen, yıpranan tüm parçalar için yapılan ödemelerde geçerlidir. Bu kesinti, lastiğin alınma süresine göre %50’ye kadar çıkabilir.

Kasko Lastik Hasarını Karşılar mı?

Lastik Patlaması Durumunda Kasko Yol Yardım Hizmeti

Kasko sigortası, herhangi bir kaza ya da dış etken olmadan patlayan lastiğin değişim ücretini karşılamaz; ancak sigorta poliçesi, yol yardım hizmetlerini kapsıyorsa çekici hizmetinden faydalanılabilir. Yol yardım hizmetlerinin kapsamları, sigorta şirketlerinin sundukları farklı paketlerde değişiklik gösterir. Yol yardım hizmetinin neler olduğu hakkında detaylı bilgi için yol yardım hizmet nedir sayfamızı inceleyin.

Lastik patlaması poliçede yer alan yol yardım hizmetleri kapsamında yer alıyorsa lastik hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilir ve araç en yakındaki lastik servisine çektirilebilir.

Kasko Sigortasının Kapsamadığı Durumlar

Kasko sigortasının kapsadığı durumlar, poliçede yer alan teminatlara göre değişiklik gösterir. Kasko sigortası poliçesine; çalınma, yanma, kaza ve dış etkenler sebebiyle zarar görme gibi ana teminatların dışında ek teminatlar da eklenebilir. Ancak kasko sigortasında poliçenin geçersiz olduğu durumlar aşağıdaki gibidir:

  • sürücünün uyuşturucu madde etkisindeyken kazaya karışması
  • sürücünün alkol sınırını aşmış halde kazaya karışması
  • savaş, darbe, isyan, iç savaş gibi durumlar
  • araç ehliyeti olmayan bir kişi tarafından kullanıldığı sırada kazaya karışılması
  • yağ değişimi, antifiriz eklenmesi gibi sürücünün sorumluluğunda olan durumların aksatılması sebebiyle meydana gelen hasarlar
  • aracın periyodik bakımının aksatılması sebebiyle meydana gelen hasarlar
  • seyir halindeyken aracın lastiği patlarsa ya da herhangi bir kaza veya dış etken olmadan oluşan mekanik ve elektronik hasarlar
  • kaza ya da arıza durumunda çekilen aracın zarar görmesi durumunda ve aracın ruhsatlı sefer yapan gemi ya da trenler dışında herhangi bir yöntemle taşınması sırasında meydana gelen hasarlar
  • nükleer kazalar ya da nükleer saldırılar sonucu veya bu gibi durumlar sonrasında alınan tedbirler sebebiyle araçta meydana gelen hasarlar
  • ruhsatta belirtilen taşıma sınırının üstünde yük veya yolcu taşınması sebebiyle oluşan hasarlar
Kasko Hangi Durumlarda Hasarı Karşılamaz?
Kasko Hangi Durumlarda Hasarı Karşılamaz?

Kaynak:

Türkiye Sigortalar Birliği TSB Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları 

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu Yorumlar

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder