İhtiyaç Kredisi Taksit Sayısı

Güncelleme: 18.04.2024
Yayımlama: 18.12.2019
Paylaş
İçindekiler

İhtiyaç Kredisine Uygulanan Taksit Sayısı

04.09.2020 tarihinde değişen "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik" ile ihtiyaç kredisi maksimum taksit sayısı 60 aydan 36 aya çekildi. Değişikliğin yapıldığı tarihinden önce kullanılan ihtiyaç kredileri için de aynı şekilde yapılandırma vadesi en fazla 36 ay olacak şekilde düzenlendi. 

İhtiyaç kredileri ipotekli veya ipoteksiz olması fark etmeksizin en fazla 36 ay vade ile kullanılabilir. Kredi vadesi uzadıkça toplam maliyet artar ancak taksit tutarı düşeceği için daha yüksek tutarda kredi çekmek mümkün hale gelir. İhtiyaç kredisi vade uygulaması hakkında bilgi almak için ihtiyaç kredilerinde vade sınırlaması yazımızı ziyaret edin. 


En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:

İhtiyaç Kredisi Nedir?

Bireysel ihtiyaç kredisi düşük tutarlı nakit ihtiyacını karşılamak için tüketicilerin kendi adına kullanabildiği ipotekli ve ipoteksiz tüm kredilerdir. İhtiyaç kredisi kullanabilmek için kredi notu kaç olmalı öğrenmek için ihtiyaç kredisi kullanırken kredi notum kaç olmalı sayfamızı inceleyin. 

İhtiyaç Kredisi Türleri

İhtiyaç kredisi kapsamında kullanılan krediler şunlardır:

  1. Borç kapatmak kredisi
  2. İpotekli ihtiyaç kredisi
  3. Öğrenci kredisi
  4. Evlilik kredisi
  5. Alışveriş kredisi
  6. Bayram kredisi
  7. Bedelli askerlik kredisi
  8. Sağlık kredisi
  9. Tatil kredisi
  10. Tadilat kredisi

Borç Kapatmak Kredisi

Mevcutta bulunan kredi veya kredi kartı borçlarını tek bir kredide toplamak için kullanılır. Daha detaylı bilgiyi kredi borçlarını kapatmak için kredi çekmek sayfamızdan ulaşın.

Kolay Onaylanan Kredi Kartları

* Tüm kredi kartlarını görmek ve karşılaştırmak için kredi kartı başvurusu sayfamızı ziyaret edin. Ayrıca tablo internet sitemiz üzerinden başvuruda bulunan kullanıcıların onaylanma verilerine göre oluşturuldu. 

İpotekli İhtiyaç Kredisi

Konut, arsa, dükkân gibi taşınmazlar üzerinden teminat verilerek kullanılır. İpotekli ihtiyaç kredisine ipotekli ihtiyaç kredisi sayfamızdan başvurun.

Öğrenci Kredisi

Eğitim masraflarını karşılamak amacıyla ailelere veya düzenli geliri olan öğrencilere verilen kredidir. Öğrenciler kredi kullanabilir mi öğrenmek için öğrenciler kredi kullanabilir mi sayfamızı ziyaret edin. Öğrenciler için avantajlı kredi kartları hakkında detaylı bilgiyi öğrenciler için en avantajlı kredi kartları sayfamızdan edinin. 

Evlilik Kredisi 

Alışveriş Kredisi

Alışveriş yapılan iş yerinden veya doğrudan banka üzerinden alışveriş işleminde kullanılır. Alışveriş kredisi hakkında detaylı bilgiyi alışveriş kredisi sayfamızdan edinin. 

Bayram Kredisi

Bayram dönemlerinde artan ihtiyaçları karşılamaya yönelik kullanılır.

Bedelli Askerlik Kredisi

Bedelli askerlik yasasından yararlanmak isteyen kişilerin nakit ihtiyaçları için kullandıkları kredidir. Dönemsel kredi türü olan bedelli askerlik kredisi hesaplamalarınızı bedelli askerli kredisi hesaplama sayfamızdan yapın.

Sağlık Kredisi

Sağlık giderlerini karşılamak amacıyla ihtiyaç kredisi olarak ya da bankanın kampanyası varsa doğrudan sağlık kredisi olarak kullanılan kredidir. Acil ortaya çıkan sağlık masraflarını karşılamak için verilen sağlık kredisi için acil sağlık masrafları için kredi sayfamızı ziyaret edin.

Tatil Kredisi

Tatil masraflarının karşılamak için kullanılan bireysel kredidir. 

Tadilat kredisi

Başka bir adıyla konut yenileme kredisi, evde yapılacak tadilat ve yenileme işlemlerinde oluşabilecek masrafları karşılamak için kullanılır.

İhtiyaç Kredisi Dosya Masrafı

İhtiyaç kredilerinde de diğer bireysel kredi türlerinde olduğu gibi en fazla binde 5 oranında dosya masrafı alınabilir. Örneğin; 40 bin TL ihtiyaç kredisi kullanan bir kişi en fazla 200 TL dosya masrafı öder. İpotek ve sigorta masrafları bu tutardan hariç tutulur. Dosya masrafınızın ne kadar çıkacağını kredi dosya masrafı hesaplama sayfamızdan yapın. 

Kaynak:

26.02.2019 Tarihli 30698 Sayılı Bankacılık ve Düzenleme Denetleme Kurulu BDDK Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Genel Tebliğ

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.