Kredi Borçlarını Kapatmak İçin Kredi Çekmek

Güncelleme: 23.10.2023
Yayımlama: 02.11.2016
Paylaş
İçindekiler

Kolay Onaylanan Kredi Kartları

Krediler söz konusu olduğunda, çoğu zaman iyi düşünmek gerekir. Özellikle de bireysel krediler için. Çünkü bireysel krediler; konut kredisi, eğitim kredisi gibi diğer krediler ile karşılaştırıldığında daha yüksek faiz oranına sahiptir. Peki, diğer kredi ya da kredi kartı borçlarınızı kapatmak için yeni bir ihtiyaç kredisi çekmek mantıklı mı? Cevap duruma göre değişir.

Çoğu kez diğer kredileri kapatmak için başka bir krediye başvurmak harika bir fikir değildir. İdeal olan, kredi seçeneklerini düşünmeden önce tasarruf ve yatırımlarınızı gözden geçirip bütçenizi buna göre ayarlamanızdır. Bu ayarlamaları yapamayıp kredi seçeneğine başvurmak zorunda olduğunuz durumda neler olabileceğini sizler için derledik.

Çok Fazla Kredi veya Kredi Kartı Borcunuz mu Var?

Mevcut kredi ve kredi kartı borçlarınızı kapatmak için kredi çekmeye karar verdiyseniz bunun birkaç yolu mevcuttur. Ancak tüm bu çıkış yollarında önemli olan mevcut borçlarınızda uzun süreli gecikmeye düşmemiş ve kredi notunuzun da yeterli seviyede olmasıdır. Çünkü, böyle bir durumda eğer kredi notunuz düşükse bankalar size yeni bir kredi vermeyecektir. Kredi notunuzun kaç olması gerektiği hakkında bilgi almak için kredi notu kaç olmalı yazımızı ziyaret edin. 

Kredi kartı faizleri kredi faizlerine göre daha yüksektir. Bu nedenle mevcut kredi kartı borcunuz çok yüksekse ve ödeyemeyecek duruma geldiyseniz bu borcu ihtiyaç kredisine başvurarak kapatmanız mantıklı bir adım olabilir.

Ancak burada dikkat etmeniz gereken, kredi çekerek kapattığınız kredi kartı borcunuzu tekrar aynı duruma getirmemektir. Aksi takdirde almış olduğunuz kredinin taksitlerine eklenen kredi kartı taksitleri sizi daha kötü bir darboğaza sürükleyecektir.

Bir başka seçenek de eğer ipotek verecek bir eviniz varsa ipotekli ihtiyaç kredisi çekerek borçlarınızı kapatmanızdır. Ancak bilmelisiniz ki ipotekli kredinin faiz oranları standart ihtiyaç kredisi oranlarına göre biraz daha yüksektir. Ayrıca bu seçenekte evinizi ipotek olarak verdiğiniz için geri ödemelerde daha da titiz davranmalısınız.


En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:

*Tablodaki faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor. Ayrıca tüm bankaların faizlerine ulaşmak için ihtiyaç kredisi hesaplama sayfamızı ziyaret edin.


Krediyi Yapılandırmak mı Yoksa Yeni Kredi Çekmek mi Mantıklı?

Kredi borcu için yapılan hukuki düzenlemeler ile kredi ve kredi kartı borçlarını 72 ay vadeli olarak yapılandırmak mümkün. Peki, kredi ya da kredi kartı borçlarınızı 72 ay yapılandırmak mı yoksa yeni bir krediyle kapatmak mı daha mantıklı?

Borcunuzu 72 ay vade ile yapılandırmayı seçtiğinizde bankalar standart ihtiyaç kredisine göre daha yüksek faiz oranları uyguluyorlar. Bu dönemde yapılandırma yapmak istediğinizde ortalama aylık %1,40 ile %1,50 arasında faiz oranları sunuluyor. Buna karşılık kredi notunuz ile ilgili bir sorununuz yoksa 48 aya varan vadelerde yeni bir ihtiyaç kredisini aylık %1,20 ile %1,30 arasında faiz oranlarıyla almanız mümkün.

Böyle bir durumda 10.000 TL’lik bir kredi borcu için 3.000 TL civarında kâr sağlamış oluyorsunuz. 72 ay vadede yapılandırma yapmanız ile yeni kredi çekmeniz durumunda uygulanacak maksimum 48 ay vade arasındaki 24 aylık fark nedeniyle taksitlerde ödeme zorluğu yaşarım diyorsanız, taksit miktarlarını da karşılaştıralım:

  • 10.000 TL 72 ay vade ve %1,45 faiz oranı ile yapılandırma yaptığınızda aylık taksit 225 TL,
  • 10.000 TL 48 ay vade ve %1,25 faiz oranı ile ihtiyaç kredisi aldığınızda ise aylık taksit 294 TL

Hesaplamadan da görüldüğü üzere arada 69 TL gibi küçük bir fark olmasının yanında yeni ihtiyaç kredisi çekmeyi seçmeniz durumunda, kredi ödemeleriniz 2 yıl daha erken bitiyor

İhtiyaç kredisinde en fazla kaç taksit yapıldığını öğrenmek için ihtiyaç kredisi taksit sayısı sayfamızı ziyaret edin. Ayrıca tüm krediler için kredi hesaplama sayfamız üzerinde istediğiniz faiz oranına göre hesaplama işleminizi yapabilirsiniz. 

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.