Tüm Borçları Tek Bir Kredide Birleştirmek

Güncelleme: 11.09.2024
Yayımlama: 08.03.2016
Paylaş
İçindekiler

Hesapkurdu.com internet sitemiz üzerinden elde ettiğimiz verilerimize göre ihtiyaç kredisi başvurularının yaklaşık %30'u borç kapatmak veya borçlarını tek bir bankada birleştirmek için yapılıyor. Eğer borçlarınızı kapatmak için kredi kullanmayı düşünüyorsanız tavsiyelerimiz şu şekilde: 


En Uygun Borç Birleştirme Kredisi Faiz Oranları:

*Faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor. Ayrıca tüm bankaların faizlerine ulaşmak için kredi faiz oranları sayfamızı, hesaplama yaparak ödeme planı oluşturmak için kredi hesaplama sayfamızı ziyaret edin. 


Borçlarınızı Tek Bir Kredide Birleştirmek İçin İzlenecek Adımlar

  1. Toplam borç tutarınızı belirleyin.
  2. Aylık sıkıntı çekmeden ödeyebileceğiniz kredi tutarını hesaplayın.
  3. Bankaya gösterebileceğiniz ipotek veya kefiliniz olup olmadığını değerlendirin.
  4. Size en uygun şartlarla ve oranlar ile kredi verebilecek bankaların araştırın.
  5. Kredi notunuz düşük ise kolay onay veren bankalara öncelik verin.
  6. Borçlarınız düşük tutarlı ise taksitli nakit avans çekmeyi değerlendirin.

Aynı anda birden fazla kredi başvurusu yapılabilir mi öğrenmek için kredi borcum varken yeni kredi alabilir miyim yazımızı inceleyin.

1- Toplam Borç Tutarınızı Belirleyin

Öncelikli olarak toplam borç tutarınızı hesaplamanız lazım. Borç tutarınızı hesaplarken mevcut banka borçları yanında taksitli alışverişleriniz ile kredi kartı borçlarınızı da dâhil etmelisiniz.

Eğer mümkünse, yeni çektiğiniz kredinin tüm borçlarınızı birleştirecek tutarda bir kredi olmasına dikkat edin. Çünkü kredi taksitlerinin ödenmemesi veya gecikmesinin nedenlerinin başında taksitlerin üst üste gelip bütçeyi zorlaması geliyor. Ayrıca kredi kullanılmasından dolayı kredi notu düştüğü için geliriniz yeterli olsa dahi bankadan kredi borcunuzu belirli bir süre düzenli ödemediğiniz takdirde ikinci krediyi alamayabilirsiniz. Kredi notunuz ise aşağıdaki yüzdelere göre oluşturuluyor:

Kredi Ödeme Düzeni
%35
Mevcut Kredi Borç Durumu
%35
Yeni Alınan Kredi
%11
Kredi Kullanma Yoğunluğu
%10
Diğer Faktörler
%9

Bu konuda detaylı bilgi için kredi notu nasıl hesaplanır yazımızı inceleyin.

2- Aylık Sıkıntı Çekmeden Ödeyebileceğiniz Kredi Tutarını Hesaplayın

Toplam borç tutarınızı belirledikten sonra, zorlanmadan ödeyebileceğiniz aylık kredi taksitini hesaplayın. Bunun hesabı kişiden kişiye değişmekle birlikte bankalar genel olarak aylık gelirinizin yarısını (%50’si) "ödenebilir" aylık kredi taksiti olarak kabul ediyor. Yani, aylık toplam geliriniz 3.000 TL ise 1.500 TL'lik aylık taksit ödeyecek şekilde bir kredi almanızı öneriyorlar. Bu hesaplama güncel faiz oranları ile yapmak için ne kadar kredi çekebilirim sayfamızdaki aracımızı kullanın.

Bu arada borç birleştirmek için kullanılan krediler bir tür ihtiyaç kredisi olduğundan, şu anda geçerli BDDK mevzuatına göre en fazla 4 ay vadeli olabileceği de unutulmamalıdır. 

3- Bankaya Gösterebileceğiniz İpotek veya Kefiliniz Olup Olmadığını Değerlendirin

Borç birleştirme kredilerinde, daha önceki ödemelerde yaşanan aksamalar, kredi notunun düşük olması veya istenilen kredi tutarının gelire göre yüksek kalması gibi sebeplerden dolayı bankalar ipotek veya kefil isteyebilir.

a) Eğer kendinize veya eşinize ait bankalara teminat gösterebilecek bir konutunuz varsa kredi kullanma şansınız çok yükselmektedir. Çünkü bankaların ipotekli konut teminatlı ihtiyaç kredisi adında ve ihtiyaç kredisine göre daha uygun maliyetleri olan bir kredi ürünü mevcut. Bankalar kredi karşılığında sağlam bir teminat alıp riskini düşürdüğü için de kredi onaylanma ihtimalini çok arttırmaktadır.

b) Bankaya gerekli şartları taşıyan bir kefil gösterilmesi durumunda, kredinin ödenmemesi halinde alacağın tahsilinin kefilden de yapılabilmesinden dolayı, banka riski düşmektedir. Bu sebeple kefil gösterilmesi durumunda kredi kullanma ihtimali artmakta.

4- Size En Uygun Şartlar ve Oranlar ile Kredi Verebilecek Bankaları Bulun

Kredi borçlarını tek kredide birleştirme ile alakalı olarak bankaların birçok kampanyası var. Ayrıca neredeyse bütün bankaların borç birleştirme kredisi ürünleri de mevcut. Bunun için bankaları güncel kampanya ve faiz oranları araştırıp karşılaştırmak, size büyük faydalar sağlayabilir.


Borç kapatma kredisi hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız borç kapatma kredisi sayfamızı ziyaret edin. 


5- Kredi Notunuz Düşük ise Kolay Onay Veren Bankalara Öncelik Verin

Kredi notunuz ödemeleriniz son dönemde düzensiz olmasından dolayı düştüyse diğer bankalara göre nispeten daha kolay onay veren bankaları değerlendirmenizde fayda var. Bu bankalardan öne çıkanlar aşağıdaki tabloda mevcut.  

N Kolay Kredi (Aktif Bank)
Evrak talep edilmiyor
Kefil istenmiyor

N Kolay İhtiyaç Kredisi

Enpara.com
Evrak talep edilmiyor
Kefil istenmiyor

Enpara İhtiyaç Kredisi

CEPTETEB
Evrak talep edilmiyor
Kefil istenmiyor

Cepteteb İhtiyaç Kredisi

ING Bank E-Kredi
Değerlendirme sonucu istenebiliyorKefil istenmiyor

ING İhtiyaç Kredisi

Bu konuda daha detaylı bilgi için en kolay kredi yazımızı inceleyin. 

6- Borçlarınız Düşük Tutarlı ise Taksitli Nakit Avans Çekmeyi Değerlendirin

Kredi kartı üzerinden taksitli nakit avans çekmek özellikle acil nakit ihtiyaçlarını taksitli olarak karşılamak için başvurulan bir yoldur. Kredi kartı limiti yeterli olması halinde ise 15 bin TL 12 ay vadeli taksitli nakit avans kullanılabiliyor. Bu limitler vade kısa olsa da taksitli nakit avansı borç birleştirme kredileri için bir alternatif yapıyor. Bu konuda daha detaylı bilgi almak ve hesaplama yapmak için nakit avans hesaplama aracımızı kullanın. 

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder