Taşıt Kredisi mi İhtiyaç Kredisi mi?

Güncelleme: 24.01.2023
Yayımlama: 23.05.2016
Paylaş
İçindekiler
Taşıt Kredisi Hesaplama İhtiyaç Kredisi Hesaplama

Bütçeniz yeni araç almak veya var olan aracınızı değiştirmek için yeterli değilse, bankaların tüketiciler için sunmuş olduğu ihtiyaç kredisi veya taşıt kredisi imkânlarından herhangi birini seçerek yeni araç sahibi olabilirsiniz. 

Kullanacak olduğunuz kredi çeşidine karar vermeden önce size sağlayacağı faydaları belirlemelisiniz. Kullanacağınız kredi miktarını, kredinin vadesini, masraflarını, ödenecek faiz tutarını ve vergileri karşılaştırdıktan sonra almak istediğiniz kredinin avantajlarını ve dezavantajları karşılaştırmalısınız. 

Taşıt Kredisinin Avantajları

  • Kişilerin taşıt kredisi kullanacağı bankalar ile araba satıcıları arasında özel bir anlaşması varsa, bankların size sunacakları özel faiz oranları ile oldukça uygun fiyatlarda yeni bir araç satın alabilirsiniz.
  • Kaskonuzu kredi kullanacağınız bankadan yaptırmanız durumunda, taşıt kredilerinde faiz indirimi de yapılabilmektedir.

Taşıt Kredisinin Dezavantajları

  • Taşıt kredisi, aracın fatura fiyatının üzerinden belirli miktarına göre kullandırılabildiğinden kredi kullanacak kişilerin belirli bir miktar da nakit paraya ihtiyaçları vardır. 
  • Bankalar araç tesliminde bedelin en fazla %20’si ile %70‘i arasında kredi verdiği için (Otomotiv firmalarının kendi finansmanları hariç) kredi ödemeleri bitmeden aracınızın ipoteğini ortadan kaldıramazsınız. Yani eğer aracınızı satmak isterseniz öncelikle kredi ödemelerinizi bitirmeniz gerekmektedir.

 İhtiyaç Kredisinin Avantajları 

  • İhtiyaç kredilerinin birçok banka tarafından aktif olarak kullanılıyor olması ile birlikte rekabet arttığı için bankalar dönem dönem çok düşük oranda faizle kredi verebilir.
  • Buna ek olarak kasko zorunluluğunuz bulunmaması da sizin için önemli bir avantaj olacaktır. 
  • İhtiyaç kredisinde herhangi bir peşinata gerek olmaksızın kredi kullanarak, araç sahibi olabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisinin Dezavantajları

  • İhtiyaç kredisinde aracınızı ipotek vermediğiniz için, kredinizin onaylanma ihtimali de kredi notunuz ve gelirinize bağlı olarak düşebilir.
  • İhtiyaç kredisinde herhangi bir ipotek verilmemesinden dolayı, taşıt kredisine göre daha düşük miktarda kredi çıkma ihtimali vardır.
  • İhtiyaç kredisinde kullanılabilecek maksimum vade 36 ay iken, taşıt kredilerinde maksimum vade 48 aydır.

En Uygun Taşıt Kredisi Faiz Oranları:

Sonuç olarak;

Yani araç almak isteyenler taşıt kredisi mi ihtiyaç kredisi mi kullanmalıyım kararını verirken, sadece faiz oranlarını değil bu maddeleri de dikkate almalıdır. Böylece krediyi toplam maliyeti ile değerlendirip, sizin için en uygun kredi türüne karar vermiş olacaksınız. 

Tüm bu seçeneklerin dışında senetle araba almak için ilgili sayfamızı ziyaret edin.

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.