6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince bazı ürünler garanti belgesi ile satılmak zorundadır. Bu ürünlerin içinde hayatımızın her anında kullandığımız telefonlar da vardır.
Garantili olarak satın alınan telefonların bozulması durumunda ilk olarak yapılması gereken satın alınan yerle iletişime geçmek olacaktır. Telefonun bozulması kullanıcı hatasından veya firma kaynaklı bir sorundan dolayı olduğu anlaşıldığında telefon hakkında işlemler yapılacak veya iadesi, değişimi gerçekleşecektir.
Kredi ile cep telefonu almak istiyorsanız telefon kredisi sayfamızı, taksitle cep telefonu almak için taksitle cep telefonu nasıl alınır sayfamızı inceleyin.
En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:
*Tüm bankaların kredi faiz oranlarını ve en uygun ihtiyaç kredisi tekliflerini incelemek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Garanti belgesi, satıcılar tarafından tüketiciye verilmesi gereken zorunlu belgelerdir. Garanti belgesi bulunan telefonların arızalanması durumunda hukuki olarak bir hak iddia edebilir. Bu nedenle tüketiciler mal satın alırken garanti belgesini satıcıdan talep etmeli ve kaşelenerek imzalatmalıdır.
Yeni bir telefon satın aldığınızda garanti süresi, ürünün faturası ile birlikte teslim alındığı tarihten itibaren iki yıldır (24 ay).
Eğer satın alınan telefon ayıplı mal olursa, değişim istediğiniz telefonun garanti süresi, değişim yaptığınız telefonun kalan garanti süresi kadar olacaktır. Telefon sigortası nedir detaylarını öğrenmek için telefon sigortası nedir, nasıl yapılır yazımızı ziyaret edin.
Kolay Onaylanan Kredi Kartları
* Tüm kredi kartlarını görmek ve karşılaştırmak için kredi kartı başvurusu sayfamızı ziyaret edin. Ayrıca tablo internet sitemiz üzerinden başvuruda bulunan kullanıcıların onaylanma verilerine göre oluşturuldu.
Cep telefonlarının resmi 2 yıl olan garanti süresini uzatma işlemini bazı firmalar belirli ücretler karşılığında yapabilir. Bunun için cihazınızı satın alırken garanti uzatma talebinde bulunulmalıdır.
Cep telefonlarını daha uzun süreli garanti altına almak için değerlendirebileceğiniz bir diğer yol da telefon sigortası yaptırmak olabilir. Birçok sigorta firması cep telefonu kaskosu ürünü sunmaktadır.
Telefon sigortası hakkında detaylı bilgi için ilgili sayfamızı ziyaret edin.
IMEI numarası, tüm telefon cihazları için daha önceden belirlenmiş olan ve telefonun kimlik belgesi yerine geçen, sadece o cihaza ait olan bir numaradır. Telefonunuza ait IMEI numarası;
öğrenilebilir.
IMEI numaranız ile telefonun markasına göre ilgili sorgulama sayfasına girerek garanti süresi öğrenilebilir.
Garantisi halen devam eden telefonun bozulması durumunda, ister garanti servisiyle isterseniz de satıcı ile görüşerek telefon tamir ettirebilir. Hasar gören telefonların teknik servisler tarafından tamiri azami tamir süresince tamamlanmak zorundadır. Bu süre 30 iş günü olarak belirlenmiştir.
Teknik servisler tarafından alınan telefonlar, azami süre içerisinde tamir edilmez, tamir edildikten sonra tekrar bozulur ve tekrar tamire gönderilir ve tamir edilmesinin imkânsız olduğu kullanıcıya iletilirse tüketici bazı haklara sahip olur. Bunlar;
Yukarıda bulunan üç seçenekten birini tüketici isteyebilir ve satıcı bu üç durumdan birini kabul edecektir.
Garanti kapsamında telefonun onarımı yapılamayacak ise, satıcı 30 iş günü içerisinde tüketiciye yeni telefonunu vermek zorundadır. Daha önce satın alınan telefonun stoklarda bulunmaması söz konusu olduğunda ise, telefonun bir üst modeli verilebilir veya tüketici isterse bedel iadesi yapılabilir.
Yapılan değişimde verilen telefonun garantisi olarak değişimi yapılan önceki ürünün garantisi devam eder.
Arızası meydana gelen telefonların garanti kapsamına alınmayacağı durumlar;
Satın alınan telefonu tüketici, tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer aldığı şekilde kullanmadığı hatalı olarak kullandığı takdirde meydana gelen arızalarda ücretsiz onarım, bedel isteme ve yenisi ile değiştirme gibi haklarını kullanamaz. Meydana gelen arızalarda kullanıcı hatasının olup olmadığı teknik servis tarafından, teknik servis yoksa, sırasıyla; malın satıcısı, ithalatçısı veya üreticisinden birisi tarafından telefona ilişkin azami tamir süresi içerisinde düzenlenen raporla belirlenmesi ve bu raporun bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur. Tüketiciler, belirtilen rapora ilişkin itirazlarını tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurarak yapabilir.
Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz
FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutubeHesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.