27/10/2016 tarihinde BDDK’nın verdiği talimatla 31/01/2018 tarihine kadar onay vermeyen müşterilerin kartları online alışveriş yetkilerine kapatılacağı bildirilmiştir. Sonraki tarihlerde çıkarılan tüm kredi kartları için alışverişe kapalı olması zorunlu hale gelmiştir ancak sanal kartlar için bu kapsam dışındadır. Online alışverişe açık olan kredi kartını kapatma seçenekleri ise aşağıdaki gibidir.
Kolay Onaylanan Kredi Kartları
Kredi kartı internet alışverişine kapatma işlemi İnternet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden Kartlarım- Kart Ayarlarım- Kart seçimi gibi birçok bankanın benzer seçenekleri kullanarak menülerinden yapılır.
Banka şubelerindeki müşteri temsilcileri ile görüşerek internetten alışveriş yapma kısıtlaması ve kredi kartı online alışverişe kapatma ile ilgili güncelleme yapılır.
Bankaların çağrı merkezlerinden müşteri temsilcileriyle görüşerek onay verilmesi durumunda kredi kartı online alışverişe kapatılır. Ayrıca sesli yanıt sistemleri ile hızlı ve kolay bir şekilde bu işlem gerçekleşir. Sesli yanıt sistemi ile kapatmak istenildiğinde "kredi kartımı online alışverişe kapatmak istiyorum." demek yeterlidir.
Kredi kartını online alışverişe açmak için yapılması gerekenleri kredi kartını internet alışverişine açma sayfamızdan öğrenin.
Daha güvenli bir şekilde alışverişi tamamlayabilmek için dikkat edilmesi gerekenler:
Daha detaylı bilgi almak için internet sitesinin güvenilirliği nasıl anlaşılır sayfamızı ziyaret edin. Kredi kartı güvenlik kodu hakkında detaylı bilgiyi kredi kartı güvenlik kodu (CVV, CVC) nedir sayfamızdan edinin.
Kullanıcıların daha güvenli alışveriş yapabilmeleri için 3D güvenlik sistemi geliştirilmiştir.
Kredi kartı olmadan online alışveriş yapma yöntemleri mevcut. Bu yöntemler aşağıdaki şekilde sıralanabilir. Kredi kartı olmadan online alışveriş yapma yöntemleri şunlardır:
Kredi kartı provizyon nedir öğrenmek için kredi kartı provizyon nedir, nasıl alınır sayfamızı ziyaret edin.
Sanal kart; basılı olmayan, fiziki varlığı bulunmayan asıl karta ve hesaba oluşturulan limiti kullanıcının belirttiği karttır.
Mağazaların ibanlarına ürün tutarını EFT ya da havale yoluyla göndererek alışveriş yapmak mümkün. Bu şekilde yapılan alışverişlerde satıcının ürünü göndermesi konusunda bir sıkıntı olmaması gerekir. EFT hakkında detaylı bilgiyi EFT nedir sayfamızdan, havale hakkında detaylı bilgiyi havale nedir sayfamızdan edinin.
Bazı alışveriş firmalarının kredi kartlarını online alışverişe kapatan ve banka kartları ile alışveriş yapmak istemeyenler için oluşturduğu elektronik cüzdan uygulamasıdır. Banka kartından cüzdana para aktarımı yaparak sadece belirli miktar ile alışveriş yapılır.
Satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra ürünler geldiğinde kargo personeline ödeme yapılan alışveriş yöntemidir. Firmalar kargo şirketleriyle anlaşarak belli komisyon tutarı karşılığında bu hizmeti sağlar. Bu sayede hem ürünü kontrol edilir hem de bir sorun olduğunu düşünüldüğünde ürün alınmayabilir.
Bazı mağazalar müşteriye satın aldıkları ürün bedelinde senet imzalatarak ödenecek taksit tutarlarını online ya da mağaza yoluyla tahsil ederler.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu BDDK Banka ve Kredi Kartları
Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz
FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutubeHesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.