25.000 TL'ye varan taksitli avans ve 25.000 TL'ye varan taksitli artı para
0
faizli
Tapu Randevusu Nasıl Alınır?
Tapu işlemlerinin gerçekleştirildiği Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden aşağıdaki yöntemlerle randevu alınabilir:
- E-randevu ile internet sitesinden
- Telefon ile Alo-181 Çağrı Merkezini arayarak
- Web-tapu üzerinden doğrudan başvuru yaparak
İnternetten Tapu Randevusu Nasıl Alınır?
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen tapu randevu sistemi e-Randevu üzerinden tapu randevusu alınabilir. İnternetten tapu randevusu almak için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Buraya tıklayarak ya da randevu.tkgm.gov.tr üzerinden e-Randevu web sitesine girin.
- Üst kısımda yer alan randevu bağlantısına tıklayın.
- Yeni randevu al bağlantısına tıklayın.
- Kullanıcı sözleşmesini okuyun ve aşağıda yer alan Kullanıcı sözleşmesini okudum ve kabul ediyorum kısmını işaretleyin.
- Kullanıcı sözleşmesinin altında yer alan güvenlik kodunu aşağıdaki kutucuğa girin; T.C. vatandaşı ya da yabancı kişi seçeneğine tıklayarak giriş butonuna tıklayın.
- Kimlik bilgilerinizi eksiksiz olacak şekilde girin ve kaydet ve ilerleye tıklayın.
- İletişim bilgilerinizi (cep telefonu ve e-posta adresi) girin ve kaydet ve ilerleye tıklayın.
- Randevu alınmak istenen Tapu Müdürlüğü’nün ilini ve ilçesini girin ve kaydet ve ilerleye tıklayın.
- Yapılacak işlemi seçin ve kaydet ve ilerleye tıklayın.
- Uygun randevu tarihi ve saatini seçin ve kaydet ve ilerleye tıklayın.
- Randevu onay ekranındaki bilgilerin doğruluğunu kontrol edin ve onayla butonuna tıklayın.
Web Tapu sistemi hakkında detaylı bilgi almak için Web Tapu nedir, Web Tapu sistemi nasıl kullanılır sayfamızı ziyaret edin.
Telefon ile Tapu Randevusu Nasıl Alınır?
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çağrı merkezi ALO 181’i arayarak operatörler yardımıyla tapu işlemleriniz için randevu alabilirsiniz. ALO 181, 7 gün 24 saat hizmet veriyor; ancak yoğun saatlerde bekleme süresi artabilir. Beklememek için internet üzerinden randevu alabilirsiniz.
En Uygun Konut Kredisi Faiz Oranları:
*Tablodaki faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor. Tüm bankaların konut kredisi faizlerini karşılaştırmak için konut kredisi sayfamızı ziyaret edin.
Web-Tapu Nedir?
Web-Tapu, tüm tapu ve kadastro işlemlerinie yönelik olarak elektronik ortamda hizmet veren sistemdir. Web-Tapu ile tapu müdürlüğüne gitmeden, elektronik ortamda taşınmazlarını yönetebilecekleri belirli tapu işlemi için (satış, bağış, intikal vb…) elektronik ortamda başvuru yapabilir, işlemler için gerekli olan bilgi ve belgeleri güvenli elektronik ortamda gönderebilir, belge doğrulama yapabilecekleri ve bu konularda üçüncü kişilere veya emlakçılara yetki verebilir.
Yurt Dışından Telefon ile Tapu Randevusu Nasıl Alınır?
Ayrıca ALO 181, yalnızca Türkiye’den yapılan aramalara açık, yurt dışından telefon ile tapu randevusu almak için şu numara aranabilir: +90 312 593 99 00
Tapu Randevusu Kaç Gün Geçerli?
Randevu sistemini kullanarak belirli bir gün ve saat aralığında başvuru yapmak için randevu alabilirsiniz. Randevular seçilecek uygun tarihte ve saat aralığında, kimlik numarası ve müdürlük kontenjanına göre alınabilir.
İnternetten Alınan Tapu Randevusuna Gidilmezse Ne Olur?
Randevu sisteminin verimliliğini artırmak ve vatandaşların mağdur olmasını engellemek adına alınan randevuya gitmeyen kişilere bazı yaptırımlar uygulanıyor. Bu yaptırımlar şu şekilde:
- Bir yıl içinde alınan beş randevuya gitmeyen kişilere, bir sonraki yıl boyunca randevu verilmiyor.
- Aldığı üç randevuyu iptal eden kişilere, gelecek üç ay içinde randevu verilmiyor.
İnternetten Tapu Randevusu Sorgulama ve İptal İşlemi Nasıl Yapılır?
Tapu randevu sistemi e-Randevu’da karşınıza çıkacak Sorgula/ İptal Et bağlantısına tıkladıktan sonra; kimlik numarası, cep telefonu ve güvenlik kodunu doldurarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra aldığınız randevuları tüm görüntüleyebilir, gidemeyeceğiniz randevuları iptal edebilirsiniz.
Randevusuz Tapuya Gidilir mi?
Hayır, randevu almadan tapu işlemlerini gerçekleştiremezsiniz.
Randevu Saatinde Tüm Alıcı ve Satıcılar Tapuda Hazır Olmalı
Randevu günü saatinde tüm alıcı ve satıcılar tapuda hazır olarak bulunmalı. Tapu işlemi sırasında dikkat edilmesi gerekenleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:
- Tüm alıcı ve satıcılar hazır olmalı ve kimlikleri yanlarında bulunmalı,
- Vekil varsa vekâletname aslı ve kimliği yanında olmalı,
- Okuma yazma bilmeyen alıcı veya satıcı için akrabalık bağı olmayan iki şahit hazır olmalı,
Ödenen Tapu Harcı Dekontları İlgili Memura Verilmeli
Ödenen tapu harçları karşılığında alınan dekontlar, işlemi yapan memura verilir. Aslında online olarak tapunun bunu görebilmesi daha doğru bir yol olsa da şimdilik süreç bu şekilde işliyor. Bunun için internetten üzerinden bile harç ödemesi yapılsa, dekont tapu işlemine getirilmeli. Tapu harcı nedir ve ne kadar tutar öğrenmek için tapu harcı ne kadar aracımızı ziyaret edin.
Harç Dekontu Teslimden Sonra Belgeler Hazırlanır ve İmzalar İçin Alıcı ve Satıcı Akit Odasına Davet Edilir
Akit odası veya diğer ismi ile sözleşme odasına tapu yetkilisi sırasıyla veya tek tek tüm alıcı ve satıcıları davet eder. Bu odada gerekli belgelere imza atılır ve satıcıya gerekli bedelini alıp almadığı da sözlü olarak sorulur. Yani hem imzalı hem de sözlü olarak teyit alınır.
Gerekli imzalar ve sözlü beyanlar bu odada yapıldıktan sonra, tapu son imza için tapu müdürü veya vekiline götürülerek imza işlemi yapılır. Bu süreçte gerekli belgelere imza atılmasında tereddüt yaşanması veya sözlü sorulara net cevap verilmemesi durumda tapu yetkilisi satışın iptaline de karar verebilir.
Bankaların özel kredi teklifleri, güncel kredi kartı kampanyaları ve uzmanlar tarafından hazırlanan içeriklerden önce sen haberdar ol!
- Ana Sayfa
- >
- Kredi
- >
- Konut Kredisi
- >
- Tapu Randevusu Nasıl Alınır?
- >
Yorumlar (0)
Devam ederek üyelik sözleşmesini ve aydınlatma metnini okuyup kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.