Kredi Kaç Günde Çıkar?

Güncelleme: 12.09.2024
Yayımlama: 13.09.2017
Paylaş
İçindekiler
Kredi Türü
En Hızlı
Ortalama
En Yavaş

Konut Kredisi
3 İş Günü
5 İş Günü
10 İş Günü
Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları 
İhtiyaç Kredisi
5 Dakika
1 İş Günü
2 İş Günü
Güncel İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları
Taşıt Kredisi
1 Saat
2 İş Günü
3 İş Günü
Güncel Taşıt Kredisi Faiz Oranları

Tablomuz bankalar kredi değerlendirmelerine göre bir genelleme olarak oluşturuldu. Özellikle hızlı kredi başlığı altındaki süreler içerisinde kredi kullanabilmek için başvurulan banka ile maaş bankası gibi aktif çalışma içerisinde olmak gerekli. Kredi kartının ne kadar sürede çıkacağı hakkında bilgiye ise kredi kartı kaç günde onaylanır yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, istediğiniz tutar ve vadeye göre hesaplama yaparak ödeme planınızı kredi hesaplama sayfamızdan oluşturabilirsiniz. 

1- Konut Kredisi Kaç Günde Çıkar?

Konut kredisine başvurmanız durumunda 3 aşamada ilerleyen bir başvuru süreci sizleri beklemektedir. İlk aşama ön onay sürecidir. Bazı bankalarda hemen sonuçlanırken, bazı bankalarda 1-2 iş günü sürmekte olup bankaların genel müdürlüklerince aşağıdaki riskler göz önünde bulundurularak ilk süreç sonuçlandırılır. Bu aşamanın amacı, müşterinin aldığı kredinin geri ödeme gücünün analiz edilmesidir. 

Ön onay kriterleri:

  • Kredinin kullanım amacı ve geri ödemelerin kaynağı,
  • Kredi kullanıcısının risk profili,
  • Kredi kullanıcısının geçmiş ödeme alışkanlıkları ve potansiyel geri ödeme gücü,
  • Çeşitli senaryolar altında teminatların yeterliliği konularında bilgi edinilir.

Konut eksperi kaç günde gelir?

Kredi başvurunuzun ön onayda olumlu sonuçlanması durumunda ekspertiz süreci başlatılır. Bankaların atamış olduğu eksper (konut değerleme uzmanı), tarafınızla kredinin onaylandığı veya bir sonraki iş günü iletişime geçer ve randevu tarihi belirlenir. Bu tarihte, krediye konu olan gayrimenkul için aşağıdaki değer tespitleri yapılır.

Gayrimenkulün,

  • Lokasyonu,
  • Bina yaşı,
  • İmar durumu,
  • Ulaşım kolaylığı,
  • Fiziki durumu,
  • Fiziki altyapısı,
  • Gayrimenkul üzerinde ipotek olup olmadığı,

Teminat alınmasına engel bir durum (haciz, ipotek vb.) olup olmadığı araştırılır. Bu konuda daha detaylı bilgi için evin gerçek değeri bulmanın yöntemleri yazımızı inceleyin.

Ön onay süreci ve ekspertiz raporunun bankaya teslim edilmesi ortalama 4 iş günü sürebilmekte.

3. aşamada bankanın rapor sonucunda krediyi onaylama süreci başlar. Kullanabileceğiniz kredi tutarı ekspertiz değerinin maksimum %80’ine kadar olacaktır. Kredinizin onaylanması durumunda banka, sözleşmelerinin imzalanması için sizleri şubeye davet eder. Sözleşmeler imzalandıktan sonra konut kredisi kullandırılır ve ipotek işlemleri başlatılır. Bankaların anlaşmalı olduğu gayrimenkul firmaları ve avukatlar ile tapu müdürlüğü işlemleri başlatılır.  

Tapu işlemler kaç gün sürer?

Tapu müdürlüklerinde alım satım işlemleri için gayrimenkul sahibinin başvuruda bulunması gerekmektedir. Öğle tatiline kadar yapılan başvurularda, bildirilen cep telefonuna tapu ve ipotek harçlarının yatırılmasına dair bilgiler gönderilir. Harçların yatırılması durumunda yoğunluğa bağlı olarak aynı gün veya ertesi iş günü için randevu verilir ve satış işlemleri gerçekleştirilir. Bu konuda daha detaylı bilgi için tapu alım ve satım işlemleri yazımızı inceleyin.

2- İhtiyaç kredisi kaç günde çıkar?

Bankadan bankaya değişkenlik gösteren bu süreçte günümüz teknolojisi ile birkaç dakika içinde veya maksimum 2 iş günü içinde onaylanabilir. 

Bu sürecin hızlı olmasını etkileyen faktörler olarak başvuru yaptığınız bankada,

  • Sistemde kayıtlı özlük bilgilerinizin bulunması (kimlik bilgileri, imza bilgileri vb.),
  • Aktif müşterisi olup/olmadığınız
  • Banka mevduatınızda yer alan likidite durumunuz
  • Kullanmak istediğiniz kredi tutarı 

Kredi ön onayı nedir nasıl alınır öğrenmek için kredi ön onayı nedir yazımızı ziyaret edin.


En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:

*Tablodaki faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor. Ayrıca tüm bankaların faizlerine ulaşmak için ihtiyaç kredisi sayfamızı ziyaret edin.


Anında online kredi nasıl oluyor? 

Yukarıda yazan kriterleri sağlamanız durumunda SMS yolu ile veya internet /cep bankacılığından yapacağınız online kredi başvurularınız aynı gün veya en geç ertesi gün kredinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve bankaların kendi risk politikaları gereği oluşturdukları risk kriterlerine göre hafta içi/hafta sonu “anında kredi” olarak tanımlanan hizmet imkânlarından yararlanabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bu süreç bankaların risk kriterlerine, kampanyalarına ve kredibilitenize göre değişkenlik göstermektedir.

Kredi başvuru süreci ile ilgili tüm detayları kredi başvuru süreci sayfamızdan edinin. 

Şubeden kullanılması durumunda kaç günde çıkar?

Bankalarda yukarda belirtmiş olduğumuz bilgi ve belgelerinizin olmaması durumunda şubeden başvuru yapmanız ve evraklarınızı beyan etmeniz sizin için uzun olacak bu süreci kısaltabilmektedir. Şube yetkilisinin kredi başvurunuzu almasını takiben yine bankaların çalışma prensiplerine bağlı olarak onay süreci birkaç dakika içinde veya maksimum 2 iş günü içinde tamamlanmaktadır. 

3- Taşıt kredisi kaç günde çıkar?

İhtiyaç kredilerinde olduğu gibi kredibilitenize ve bankaların çalışma prensiplerine bağlı olarak bu süreç aynı gün veya ortalama 2 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Taşıt kredisi kullanım sürecini etkileyen faktörler,

  • Öncelikle kurumların tarafınızdan talep etmiş olduğu belgelerin eksiksiz olması önemli bir husustur.
  • Gelir durumu,
  • Geri Ödeme Tarihçesi,
  • Kredi Notu,
  • 0 km. araçlar için proforma faturası,

Kredi notu hakkında detaylı bilgi almak için kredi notu sayfamızı ve proforma fatura hakkında detaylı bilgi için proforma fatura nedir yazımızı ziyaret edin.

Taşıt kredisi ipoteği anında konuyor mu?

Taşıt kredilerinde kredi çeken tarafın kredibilitesine göre 2. El araçlar için kefil istenebilmekte olup, 0 km. araçlar için rehin işlemi uygulanmaktadır. Kefil ve Rehin işlemi bir anlamda ipotek işlemidir. Krediniz onaylandıktan sonra ipotek işlemleri kurumlar tarafından başlatılır ve kredi kullanım süreci devam eder.

Ayrıca 20 bankanın güncel taşıt kredisi faiz oranlarına taşıt kredisi sayfamızdan ulaşabilir, başvurunuzu anında yapabilirsiniz.

Taşıt kredisi için aracın kaskosu veya sigortası olması gerekli mi?

Risk faktörleri gereğince, bankalar maddi kayıplarını minimuma indirmek amacıyla kasko ve hayat sigortası yaptırmanızı şart koşabilirler. Bu tamamen kurumların çalışma prensiplerine bağlıdır. Günümüzde hemen hemen her kurum, anlaşmalı oldukları kurumlar tarafından kasko ve sigorta işlemleri yaptırmanız durumunda uygun faizli kredi imkânları sunmaktadır. Rekabet ortamından dolayı cezbedici gibi görünen teklifler dışında sigorta şirketlerinden teklif alarak geri ödeyeceğiniz kredi tutarını tekrar gözden geçirebilirsiniz. Hayat sigortaları için ise, günümüzde bir zorunluluk yoktur. Fakat bankalar borçlu tarafın başına gelebilecek olası olağanüstü durumlara karşılık (ölüm vb.) kendilerini garanti kapsamına almak amacıyla hayat sigortası yaptırmanızı şart koşabilirler.

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder