Hesabımdaki Para Kredi Ödemesi İçin Çekilir mi?

Güncelleme: 14.02.2023
Yayımlama: 14.09.2017
Paylaş
İçindekiler
Hesabımdaki Para Kredi Ödemesi İçin Çekilir mi?

1- Kredi ödemeleri otomatik olarak hesabımdan çekilir mi?

Şunu söyleyebiliriz ki, tarafınızca bir ödeme emri verilmediği sürece yasal süreç başlatılmadan farklı hesaplarınızda bulunan tutarlar tahsil edilemez. 

Kredini bağlı bulunduğu hesapta limit bulunması durumunda tutar otomatik olarak tahsil edilir. Krediyi kullandığınız anda, ilgili sözleşmede yer alan maddelere onayınız olması durumunda, kredi taksit tutarlarınız aynı bankada bulunan diğer hesaplarınızdan çekilebilir. Bu sebeple, imzalamış olduğunuz sözleşmeleri mutlaka okumanızı öneririz.

Diyelim ki; son ödeme gününü geçirdiniz ve hesabınızda yeterli bakiye yok. Hesabıma ödeme gününden sonra yatırdığım para çekilir mi? Evet. Geçmişte yapılmamış taksit ödemeleriniz için, ilgili hesaptan otomatik ödeme talimatı verilmiş ise hesabınızda bulunan para kredi borcu olarak tahsil edilecektir. 


20 bankanın güncel faiz oranlarına kredi faiz oranları sayfamızdan ulaşabilir, kredi başvurusunu ise ihtiyaç kredisi sayfamızdan yapabilirsiniz.


2- Hesabımda para olması durumunda bütün kredi tutarı tahsil edilir mi?

Çekilecek olan bu tutarlar ödeme planınıza göre tarihine ve tutarına uygun olarak çekilmektedir. Günümüz teknolojisinde tüm bu sistemler bilgisayarlar aracılığıyla otomatik olarak yapılmakta olup onayınız ve bilginiz dışında tahsilat yapılmamaktadır. Unutmamalısınız ki, bankalar yasal olarak çalışan ve hukuki düzen çerçevesinde işleyen kuruluşlardır.

3- Ne kadar süre kredi ödemesi yapmazsam tüm banka hesaplarıma haciz gelir?

Bunun için net bir süre verememekteyiz. Ödeme yapmamanız durumunda, banka size iletişim kanalları ile ulaşarak (telefon, mesaj, e-posta vb) tahsilat yoluna gidecektir. İlgili taksit tutarını tüm uyarılara rağmen ödemezseniz banka tarafından tarafınıza uyarı gönderildikten 1 ay sonra Kredi Borcumu Ödemezsem Ne Olur? yazımızda yer alan yasal prosedür sürecini başlatacaktır. Ayrıca bu süreçte icra daireleri aracılığıyla tüm hesaplarınıza, taşıtlarınıza ve taşınmazlarınıza haciz gelebilir.

4- Kredi ödemesi yapılmaması durumunda farklı banka hesaplarımdaki para alınır mı?

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; mahkeme kararı olmadan bu mümkün değildir. Yasal işlemlerin başlatılmasından sonra, mahkeme kararına göre şahsınız üzerinde görünen tüm banka hesapları, mülk vb. Varlıklarınıza haciz gelebilir. 

5- Kredi kartı ödemesi de kredi gibi hesabımdan çekilir mi? 

Kredi borç tahsilatlarında olduğu gibi kredi kartı ödemelerinde de aynı prosedür uygulanır. Ayrıca kredi kartı gecikme faizi ile alakalı bilgi almak istiyorsanız Kredi Kartı Gecikme Faizi sayfamızı ziyaret edin. 

Kolay Onaylanan Kredi Kartları

6- Hesabımda yetersiz bakiye olursa yine de kredi ödemesi için çekilir mi?

Hesaplarınızda ödeme tutarı kadar limit bulunmuyorsa, kredi tutarı tahsil edilemeyecektir. Fakat, yukarıda bahsettiğimiz gibi yasal sürece girmişseniz bu tutara bloke konacak ve tahsil yoluna gidilecektir.

7- Kredimi hangi yollarla ödeyebilirim?

Krediniz onaylandıktan sonra ilgili banka personeli size ödeme ile ilgili otomatik ödeme talimatı (hesaptan veya kredi kartından), onayınızı talep edecektir. Eğer ki, vadesiz hesabınızdan otomatik ödeme talimatı verecek olursanız, kredi tahsilat günü ilgili taksit tutarı hesabınızdan otomatik olarak çekilir. 

Eğer ki, birden çok ödemeyle ayrı ayrı uğraşmak istemezseniz otomatik ödeme talimatını kredi kartınızdan çekilecek şekilde de verebilirsiniz. Böylece ödeme günü geldiğinde tutar kredi kartınızdan tahsil edilir ve tek bir kanaldan ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Ben taksitlerimi günü geldiğinde kendim yatıracağım diyorsanız, krediyi kullandığınız banka şubesinde hesabınız olsun veya olmasın, kredi ödemeleriniz için adınıza bir banka hesabı açılır ve taksit tutarlarını bu hesaba yatırabilirsiniz. İmzalamış olduğunuz kredi sözleşmelerinde, “İlgili tutarın ödenmemesi durumunda vadesiz mevduat hesabı içerisinde bulunan tutardan taksit karşılığı tahsil edilecektir.” gibi bir cümle yazıyor olabilir. Bu nedenle, imzalayacağımız tüm sözleşmelere önceden bir göz atmanızı öneririz. 

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.