Kredi Çıkması İçin Ne Yapmam Lazım?

Güncelleme: 21.11.2023
Yayımlama: 15.05.2017
Paylaş
İçindekiler

Kredi Çıkması İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Kredi çıkması, her bankanın kredi politikası doğrultusunda kendi tahsis birimleri tarafından değerlendirilerek sonuca bağlanıyor. Bunun için bankaların değerlendirmesi değişkenlik göstermekle birlikte, temel olarak 3 faktör kredinin çıkıp çıkmayacağını belirliyor. Bunlar:

  1. Bankalar ile çalışma düzeniniz - kredi notunuz,
  2. İstenen kredi tutarına göre gelirinizin yeterli olması,
  3. İş yerinizin kurumsallığı ve çalışma süreniz.

En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:

*Tablodaki faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor. Ayrıca tüm bankaların faizlerine ulaşmak için ihtiyaç kredisi sayfamızı ziyaret edin.


Kredim Çıkmıyor, Ne Yapmam Lazım?

Kredinizin çıkması için öncelikle belirtmiş olduğumuz 3 faktörü kendi durumunuza göre değerlendirmeniz gerekli. Bu değerlendirmeleri şu şekilde yapabilirsiniz:

  1. Kredi notunuz yoksa bankalar ile düzenli çalışma başlatarak oluşturun. Bankalar ile düzenli çalışmanın en etkili yol ise kredi kartı kullanımıdır. Bu konuda detaylı bilgiye ise kredi notum yok ne yapmam lazım yazımızdan ulaşabilirsiniz.
  2. Kredi notunuz düşükse ödemelerinizi düzenleyin. Hatta ödemelerinizi kesinlikle bir gün dahi geciktirmeyin. Bu konuda detaylı bilgi için ise kredi notu yükseltme yazımızı inceleyin.
  3. İstediğiniz kredinin aylık taksitlerinin en azından iki katı oranında aylık belgelendirebildiğiniz geliriniz olmalı. Ayrıca mevcut kredi ödemeleriniz de bu hesaplamaya dâhil edilir. Örneğin, yeni kredi için aylık 1.500 TL kredi taksitiniz hesaplanıyorsa ve mevcutta 1.000 TL kredi taksiti ödemeniz varsa, başvurunuzun onaylanması için 5.000 TL kayıtlandırabilir gelirinizin olması gerekli. Bu hesaplamayı güncel faiz oranları üzerinde ne kadar kredi çekebilirim sayfamızdan yapabilirsiniz.
  4. Yoruma açık olmakla birlikte, en azında son iş yerinde 3 aydır aktif olarak SGK’lı çalışmanız bankalar tarafından istenir. Bu durum çalışılan iş yerinin kurumsallığına göre de değişebilir.

Kredi Notu Nasıl Oluşuyor?

Kredi ve Kredi Kartı Ödeme Düzeni
%35
Mevcut Kredi ve Kredi Kartı Borç Durumu
%35
Yeni Alınan Kredi
%11
Kredi Kullanma Yoğunluğu
%10
Diğer Faktörler
%9

Kredi notu tabloda belirtmiş olduğumuz bileşenlerden oluşur. Burada en önemli ölçüt ödeme düzenidir. Çünkü ödemelerin düzenli yapılması mevcut borç durumunu da doğrudan etkilediği için aslında kredi ve kredi kartlarının düzenli ödenmesinin kredi notuna etkisi dolaylı yoldan %70’dir.

Kolay Onaylanan Kredi Kartları

Bir Bankanın Reddettiği Krediyi Başka Banka Onaylar mı?

Çok temel faktörlerde hariç, örneğin kredi notunun yüksek riskli seviyede olması, aktif SGK kaydının olmaması veya kayıt gelirin çok düşük olması gibi, kredi kullandırılması tamamen bankanın inisiyatifinde bir değerlendirmedir. Bunun için bir bankanın onaylamadığı bir krediyi başka banka onaylayabilir. Kredi değerlendirmesinde bir bankaya bağlı kalmamakta bundan dolayı önemlidir.

Gayrimenkul ve Taşıtlara Sahip Olunması Kredi Değerlendirmesini Etkiler mi?

Adınıza kayıtlı gayrimenkul ve araçlar, kredinizin onaylanmasına kolaylaştırır. Çünkü kredi değerlendirmesi yapan tahsis birimleri bu tarz maddi değer taşıyan varlıklarınızı kredinin ödenmemesine yönelik olarak ek teminat olarak görür. Bunun yanında kredi kullanma riskinizin fazla olması veya kredi tutarınızın yüksek olması durumlarında, bu tarz teminatlarınızın ipotek olarak verilmesi de istenebilir.

Kefilde Aranan Şartlar Kredi Kullanacak Kişideki ile Aynı mı?

Kefil, kredi ödenmemesi durumunda krediyi borçlu adına ödemeyi kabul eden kişi olduğu için bankalar kredi kullanacak kişidekine benzer şartları, kefilde de arar. Bunun başlıca nedeni kredi işleminiz için kefil isteniyorsa, ya geliriniz tam olarak istediğiniz krediye yetmiyor ya da kredi notunuz belirli bir risk taşıyordur. Burada belki de tek istisna kefil olacak kişide yüksek gelir yerine, düzenli gelirin daha çok istenmesidir. Bundan dolayı ağırlık, memur ve emekli kefil istenir.

Sonuç Olarak Kredinin Çıkması İçin Yapılması Gerekenler

Adım
Yapılması Gereken
1Kredinin Neden Çıkmadığını Öğren
2Alternatif Bankaları Kontrol Et
3Kredi Çıkmıyorsa Bankalar ile Düzenli Çalışma Başlat
4Kredi Notu Yükselene Kadar Kredisi Başvurusu Yapma
5Bankalar Kredi Kartı Vermiyorsa Bloke Teminatlı Kredi Kartı Kullan

Bloke teminatlı kredi kartı hakkında detaylı bilgi almak için teminatlı kredi kartı sayfamızı ziyaret edin. 

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.