Öğrenci Kredisi 2025

Kredi tutarını ve vadeni seç, hemen karşılaştır.

Öne Çıkan Kredi Fırsatları

Yeni Müşterilere Özel

Faiz Oranı
%0
(Faizsiz)

Toplam 75.000 TL

  • 50.000 TL'ye varan 3 ay vadeli ihtiyaç kredisi
  • 25.000 TL'ye varan 3 ay vadeli taksitli nakit avans

Yeni Müşterilere Özel

Faiz Oranı
%0
(Faizsiz)

Toplam 85.000 TL

  • 60.000 TL'ye varan 3 ay vadeli ihtiyaç kredisi
  • 25.000 TL'ye varan 3 ay vadeli taksitli avans

Yeni Müşterilere Özel

Faiz Oranı
%0
(Faizsiz)

Toplam 75.000 TL

  • 50.000 TL'ye varan 3 ay vadeli ihtiyaç kredisi
  • 25.000 TL'ye varan 3 ay vadeli taksitli nakit avans

Öğrenci Kredisi Faiz Oranları

11 Temmuz 2025

11 Temmuz 2025

Öğrenci Kredisi Nedir?

Öğrenci kredisi veya eğitim kredisi, öğrencinin eğitim masraflarını üstlenen aile bireylerine veya düzenli olarak geliri varsa doğrudan eğitim alan kişiye “eğitim masraflarını” karşılaması amacıyla verilen bir ihtiyaç kredisi türüdür.

Öğrenci Kredisi Şartları

Öğrenci kredisi çekme şartları:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Gelirin resmi geçerliliği bulunan evrak ile beyan edilebilmesi
  • Kredi ve kredi kartı çalışmalarının genel olarak düzgün olması
  • Eğitim kurumunda öğrenim bedelini gösteren belgenin temin edilebilmesi

İhtiyaç Kredisi Hesaplama Araçları

Kredi Hesaplama

Çekmek istediğiniz kredi tutarına, vade süresine ve faiz oranına göre aylık taksitlerinizi ve toplam geri ödemenizi kolayca hesaplayın.

KMH Faiz Hesaplama

Kredili Mevduat Hesabınızı (KMH) kullandığınızda oluşacak faiz tutarını anında hesaplayın.

Ne Kadar Kredi Çekebilirim Hesaplama

Geliriniz ve mevcut borçlarınıza göre güncel faiz oranlarıyla ne kadar kredi çekebileceğinizi anında hesaplayın.

Emekli Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Emekli maaşınıza göre bankaların size verebileceği maksimum kredi tutarını hemen öğrenin.

Kredi Ödeme Planı Hesaplama

Kredi tutarınıza, faiz oranına ve vade süresine göre detaylı ödeme planınızı kolayca oluşturun.

Kredi Erken Kapama Ara Ödeme Hesaplama

Kredinizi erken kapamanız veya ara ödeme yapmanız durumunda kapama tutarınızı ve kazancınızı hesaplayın.

Bilgileriniz Bizimle Güvende

ETBİS

ETBİS’e Kayıtlı Doğrulanmış Site

KVKK

Kişisel Verileri Koruma Kanunu

SSL

Katman Güvenliği Protokolü

ISO 27001

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası

Sıkça Sorulan Sorular

Öğrenci Kredisi Başvurusu Nereye Yapılır?

Öğrenci kredisi başvurusu bankaların şubeleri, internet siteleri veya yukarıda yer alan başvuru formumuz üzerinden anında yapılabilir. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise aylık kredi taksitlerinin aile bütçesini fazla zorlamadan “ödenebilir” olmasıdır. Bunun için kredi başvurusu yapmadan aylık ödenebilecek taksit tutarını net olarak belirleyip ödeme planı oluşturmak önemli. Ödeme planını ise kredi ödeme planı sayfamızdan istediğiniz tutar ve vadeye göre kolayca oluşturun.

Öğrenciler için eğitim kredisi veren bankalar şöyledir;
  • Garanti BBVA
  • Yapı Kredi
  • Halkbank
  • ING
  • İş Bankası
  • QNB
  • Ziraat Bankası
  • Vakıfbank
  • Albaraka Türk

Eğitim için verilen krediler, 125.000 TL'ye kadar olan ise 36 aya, 125.000 TL ile 250.000 TL arasında ise 24 aya, 250.000 TL üzerinde ise de 36 aya kadar vadelendirebilir.

Öncelikle kredinin eğitim masraflarını karşılamak amacıyla talep edilmesi gerekiyor. Bu doğrultuda bankalar eğitim kredisine başvuran kişiden eğitim kurumundan alınan fatura veya öğrenim bedelini gösteren bir belge talep ediyor. Eğer ödeme eğitim kurumuna yapılmayacak veya en azından bir kısmı süreç içerisinde farklı bir masraf için kullanılacaksa öğrenci kredisi yerine ihtiyaç kredisine başvurmak daha doğru bir yol oluyor.

Bankaların öğrenim bedelini gösteren belge talebi örneği:Öğrenci Kredisi Belge Talebi

Örnek belgeyi PDF olarak indirmek için tıkla »

Öğrenci kredisi de dâhil neredeyse tüm bireysel kredi hesaplamalarını bankalar, kayıtlı gelir üzerinden yapar. Uygulanan hesaplama yöntemi ise aylık kayıtlı gelirin yarısının, aylık kredi taksit tutarını geçmemesi şeklindedir. Örneğin aylık kayıtlı gelir toplamı 20 bin TL olan bir kişi, en fazla aylık 10 bin TL kredi ödeyebilir şeklinde bir hesaplama bankalar tarafından yapılır. Bu süreçte kişinin kredi notu da bu hesaplamayı etkiler. Ayrıca kredi hesaplamanızı istediğiniz tutar, vade ve faiz oranına göre kredi hesaplama sayfamızdan anında yapın.

Öncelikle kredi kullanabilmek için sigortalı olarak çalışmak, kredi ödemeleri için yeterli ve düzenli bir gelire sahip olmak gerekir. Bu şartları taşımayan öğrencinin kendi adına eğitim kredisi alma şansı yok. Bu durumda aile bireylerinden bu şartları taşıyan herhangi bir kişi, eğitim kredisine başvurabilir.

Özel olarak bankaların eğitim kurumuyla bir anlaşması olmadığı sürece, öğrenci kredisi faiz oranlarıyla piyasa faiz oranları arasında genel olarak bir fark bulunmuyor. Öte yandan eğitim kredisinin bir kampanya kredisi olmasından dolayı başvurulan bankaya göre; kolay onay, vadenin uzun olması, daha yüksek tutarlı kredi kullanma gibi avantajları olabiliyor.

En uygun eğitim kredisi ancak bütün bankaların teklifleri karşılaştırılarak bulunabilir. Bunun nedeni ise bankaların kampanyalarıyla kredi faiz oranlarının belirli aralıklarla değişkenlik göstermesidir. Ancak banka ve kampanya sayısı düşünüldüğün kullanıcının tüm banka tekliflerini bulması ve karşılaştırması çok zordur. Bunun için en uygun kredi teklifini bulmak için sadece sayfamızdan bulunan formdan kredi tutarı vade seçimi yapılması yeterli.

İpotek verilmesi bankalar açısında ek teminattır. Bunun için hem kredinin onaylanma ihtimalini hem de kredi üst limitini yükseltir. Ayrıca bankalar şu durumlarda ipotek talebinde bulunabilir:

  • Kayıtlı gelirin kredi taksitlerini tam olarak karşılamaması,
  • Kredi notunun oluşmaması veya düşük olması,
  • İş yerinde uzun süreli çalışma geçmişinin olmaması,

Ayrıca bu konuda daha detaylı bilgi almak istiyorsanız ipotekli kredi sayfamızı ziyaret edin.

Her kurumun bankalarla özel anlaşması olabiliyor. Ancak bu tamamen okul yönetiminin inisiyatifinde bir değerlendirmedir. Öte yandan bir bankanın bir okulla anlaşmasının olması daha cazip kredi seçenekleri sunulabileceği anlamına da gelmiyor. Bunun için eğer okulun eğitim kredisi için anlaşmalı olduğu bir banka varsa, doğrudan o bankadan kredi kullanmak yerine yine de piyasa faiz oranlarını araştırmak daha doğru bir yol oluyor.

Öğrencilerin düzenli olarak bir geliri olmadığı için bazı bankalar öğrencilere özel olarak düşük limitli kredi kartları çıkarıyor. Bu kredi kartları ise sadece öğrenci belgesi beyan edilerek alınabiliyor. Bunun yanından aile bireyleri kendi kredi kartları üzerinden çıkartacakları ek kartlarla da bu ihtiyacı karşılayabiliyor.

İhtiyaç Kredisi Maliyet Tablosu ve Örnek Hesaplama

Min. Tutar500 TL
Max. Tutar1.250.000 TL
Vade Süresi3 - 12 Ay
Min. Yıllık Maliyet Oranı%69,48
Max. Yıllık Maliyet Oranı%144,99
12 ay vadeli 50.000 TL İhtiyaç Kredisi çekmek istediğinizde, mevcut aylık en düşük faiz oranı olan %3,39 ile, aylık taksit ödemesi 5.454 TL, banka tahsis ücreti 250 TL, yıllık maliyet oranı ise %69,48 olacaktır. 12 ayın sonunda ödeyeceğiniz toplam ödeme tutarı ise 65.700 TL olacaktır.