HesapKurdu logo

Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Güncelleme: 08.02.2023
Yayımlama: 22.01.2018
Paylaş
İçindekiler

Kullanmış olduğunuz kredi kartınızı kapatmak istiyorsanız bunu birkaç yöntemle sağlayabilirsiniz. Bu yöntemler:

  • Banka şubesinden talep ederek kredi kartı kapatma,
  • Müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartınızı kapatma,
  • İnternet bankacılığını kullanarak kredi kartınızı kapatma.

*Ayrıca bazı bankalarda kapama işlemi sadece çağrı merkezi üzerinden yapılabiliyor.

Kolay Onaylanan Kredi Kartları

Taksitleri Devam Ederken Kredi Kartı Kapatma

Kredi kartınızın mevcutta taksitleri bulunsa bile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından düzenlenen yönetmeliğe göre kartınızı kapatma konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Yine ilgili yönetmelik kapsamında kredi kartınızı kapatmak için bankanıza talepte bulunduktan sonra 7 gün içerisinde kredi kartının kullanıma kapatılması gerekiyor. 

Ayrıca kartınız kapatıldıktan sonra da taksitlerinizi ödemeye devam edebiliyorsunuz. Güncel borcunuz bitene kadar bankanızın size hesap özetini gönderme zorunluluğu da bulunuyor.

Kredi kartı taksit işlemleri hakkında daha detaylı bilgi için taksit hesaplama yazımızı inceleyin.

Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?
Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Kredi Kartı Kapatılması Durumunda İçindeki Puan Ne Olur?

Kredi kartınızı kapattığınızda içinde bulunan puanlar artık kullanılamıyor. Eğer biriken puanlarınızı kullanmak istiyorsanız, kartınızı kapattırmadan önce kullanmanız en doğru yol olur.

Ayrıca çoğu bankada kredi kartında biriken puanlar yıllık olarak güncelleniyor ve kullanılmadığı takdirde yeni yıl itibarıyla siliniyor. Bankanızın puanları silip silmediğini ise çağrı merkezini arayarak öğrenebiliyorsunuz. 

Asıl Kredi Kartı Kapanınca Bağlı Olan Ek Kart Ne Olur?

Ek kartlar asıl kredi kartına bağlı olduğu için asıl kredi kartının iptal edilmesiyle birlikte ek kart da otomatik olarak iptal ediliyor. Ek kart üzerinden yapılan harcamalarda hesap özeti, asıl karta ait olarak yansıyor. Bu yüzden ek kartın kullanımına devam edilemiyor.

Ek kart hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız ek kart nedir yazımızı inceleyin. 

Taksitleri Devam Eden Kartın Kapatılması Durumunda Taksit Ödemesi Nasıl Yapılıyor?

Taksitleri devam eden kredi kartı kapatıldığı zaman, daha önce yapılan ödemelerde olduğu gibi kart ödemeleri devam ediyor. Kredi kartında bulunan borç bitene kadar banka, hesap özetini gönderiyor. 

Kredi Kartı Kapatma Ücreti Var mıdır?

Yasal olarak kredi kartını kapatmak için herhangi bir ücret talep edilemiyor. Ancak bazı bankalar "Kredi Kartı Kapatma Cezası" adı altında bir ücret talep edebiliyor.

Bankada yıllık kart ücreti ödememek için sözleşme yapılan otomatik ödeme talimatı, harcama sözü verilen bir limit vb. varsa ve eğer kredi kartı bu taahhüt edilen süre öncesi kapatılıyorsa banka "kredi kartı kapatma cezası" talep edebiliyor.

ATM kartınızı yutarsa yapmanız gerekenler konusunda detaylı bilgiye ilgili sayfadan ulaşın. 

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.