Kredi Kartı Borcu Erteleme

Güncelleme: 22.11.2023
Yayımlama: 01.12.2017
Paylaş
İçindekiler
  • Kredi kartı borcu ertelemesi internet bankacılığı ya da çağrı merkezi üzerinden yapılır.
  • Kredi notu genel olarak dikkate alınmaz.
  • Genel piyasa faiz oranlarında daha yüksek bir faiz uygulanır.

Ayrıca kredi kartı borcuna uygulanan faizi hesaplamak için kredi kartı gecikme faizi hesaplama aracımızı kullanın. 

Kredi Kartı Ekstre Atlatma

Yapılmış olan peşin veya taksitli harcamaları, ek olarak taksitlendirme veya öteleme yapma seçeneği tüm bankalarda vardır. İstisnaları olmakla birlikte borç erteleme işleminin yapılabilmesi için hesap ekstresinin kesilmemiş olması çoğu durumda yeterli olur.

Kolay Onaylanan Kredi Kartları

Kredi Kartı Borcu Ne Kadar Süre ile Ertelenebilir?

Bankaların kredi kartı kampanyaları göre değişkenlik göstermekle birlikte, erteleme süresi 1 ila 9 ay arasından tercih edilebilir. Yani dönemsel kampanyalara göre değişmekle birlikte en fazla erteleme yapan banka 9 ay gibi bir süre ile kredi kartı borcunu erteleyebilir. Öte yandan ihtiyaç kredisi kullandırımı ile taksit sayısı 36 aya kadar uzatılabilir.

Bankaların Kredi Kartı Borcu Erteleme Süreleri

Banka Adı Erteleme Süresi
Akbank  Maksimum 3 ay
İş Bankası Maksimum 3 ay
Vakıfbank Maksimum 3 ay
Garanti BBVA Maksimum 1 ay
Ziraat Bankası Maksimum 3 ay
QNB Finansbank Maksimum 2 ay
Yapı Kredi Bankası Maksimum 3 ay

Kredi Kartı Borcu Erteleme Faizi

Kredi kartı hesap ekstresinin ertelenmesinde alınan faiz oranları bankaya ve ertelenen aya göre farklılık gösterir. Uygulanacak faiz oranını ise banka ya da kredi kartı markasının (örnek maximum, world vb.) internet siteleri üzerinden öğrenmek mümkündür. Öte yandan kredi kartı ertelemeleri için uygulanan faiz oranı genel olarak piyasa faiz oranlarının çok üzerinden yer alır. Ertelenen tutarın ufak olması durumunda çok fazla bir faiz işlememekle birlikte, yüksek tutarlı kredi kartı borcu ertelemeleri için ihtiyaç kredisi faiz oranlarını incelemek de fayda var. 

Kredi Kartı Borcunu Ertelemek Kredi Notunu Etkiler mi?

Kredi kartı borçlarının erteleme süresi ve tutarı genel olarak kredilerden daha düşük olduğu için kredi notu bankalar tarafından çok fazla dikkate alınmaz. Ancak kredi kartının geç ödemelerden dolayı aktif kullanıma veya nakit çekime kapatılma gibi bir durumu varsa banka erteleme talebine onay vermeyebilir. Bunun yanı sıra ertelenen kredi kartı borçlarının düzenli ödenmemesi gibi durumlarda kredi notu düşer.

Kredi Kartı Erteleme İşlemi Nereden Yapılıyor?

Kredi kartı borcunun ertelenmesi için çalışılan bankaya erteleme talebi gönderilmelidir. Bu talep için genellikle online kanallar tercih edilebilir.

Borç erteleme başvuruları şu kanallar üzerinden yapılabilir;

  • Kullanılan bankaya ait mobil uygulama
  • İnternet şubesi
  • Çağrı Merkezi

Geciken Kredi Kartı Borcunu Banka Erteler mi?

Bu inisiyatif tamamen bankanın değerlendirmesinde olmakla birlikte, geciken kredi kartı borcu ertelenebilmektedir. Ancak bu durumda bütün inisiyatifin bankanın elinde olduğu da göz ardı edilmemelidir.

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.