25.000 TL'ye varan taksitli avans ve 25.000 TL'ye varan taksitli artı para
0
faizli
İhtiyaç Kredisinde Yeniden Yapılandırma
Günümüzde artan ihtiyaçların etkisiyle tüketiciler bireysel veya kurumsal kredi çeşitlerinden birini kullanabilmektedir. Tatil, bayram, evlilik vs. gibi farklı kategoriler altında verilen bu krediler ihtiyaç kredisi ana başlığı altında toplanıyor. Kişisel ihtiyaçlarını karşılamak isteyen fakat nakit sıkıntısı yaşayan kişiler, bankaların kendi politikalarına göre belirlemiş olduğu faiz oranları ve vade sürelerinden kendi bütçesine en uygun olan kampanyayı seçerek faydalanabiliyor.
İhtiyaç kredisi kullanan müşteriler ise ilerleyen zamanlarda bir takım sebeplerden dolayı kredi ödemelerinde sıkıntı yaşayabiliyor. Bu sebepler içinde kredi sahibinin planladığı kazancında değişiklik olması veya düşük faiz oranlarından faydalanma isteği gibi sebepler yer alıyor.
Yeniden Yapılandırma Nasıl Yapılır?
Bankanıza ihtiyaç kredinizin yapılandırılması için talepte bulunduğunuz zaman yapılandırma işleminiz resmi olarak başlayacaktır. Yeniden yapılandırma ile ilgili bankanızdan kullanmış olduğunuz kredinin vadesini, ipotek durumunu ya da faiz gibi unsurlarını değiştirebilirsiniz. Yapılandırma işlemini kredi kullandığınız bankadan yapabileceğiniz gibi farklı bir banka ile anlaşarak da yapabilirsiniz.
Yapılandırma talebi ile bankaya giderken bilmeniz gereken ise bankanın yapılandırma yapmayı kabul etme gibi bir zorunluluğu olmadığıdır. Böyle bir durumda banka yapılandırma talebinizi kabul etmezse kredinizi farklı bir bankaya taşıma yolunu tercih edebilirisiniz.
Yapılandırma İşleminde Dikkat Edilecekler
Bu hususta dikkat etmeniz gereken noktalar kredinizi aldığınız an başlamaktadır. Öncelikle kredinizi alırken aldığınız kredinin faiz oranına ve sizden istenen diğer masraf tutarlarına dikkat etmelisiniz. Bankaların çıkarmış olduğu ek masrafları göz ardı etmemelisiniz.
Kredinizi yapılandırırken faiz oranlarının ciddi oranda düşmesini beklemelisiniz. İhtiyaç kredisinde kullanılabiecek tutarlar konut kredisinde olduğu gibi yüksek olmadığı için faiz oranı yüksek oranda düşmedikçe kâr elde etmeniz zor olacaktır. Faiz oranının düşüşünü dikkate almadan yapılandırma yaparsanız kârlı çıkmak yerine daha büyük zararla çıkabilirsiniz.
Yapılandırılmış kredi borcu ödenmezse ne olur öğrenmek için ilgili sayfamızı ziyaret edin.
En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:
Yapılandırmanın Avantajları ve Dezavantajları
İhtiyaç kredileri, konut kredileri gibi yüksek tutarlı ve uzun vadeli olmadığı için yapılandırma işlemlerinde çok fazla kâr sağlamamaktadır. Bankalar böyle talepler için kredi yapılandırma işlemlerine karşı bazı önlemler almıştır.
İlk aylarda tahsil edilen paranın çoğunu, anaparadan değil de faizden elde ettikleri için bankalar ilk 1(bir) sene içinde büyük oranda kredinin faizini temin etmiş olurlar. Bundan dolayı kısa vadeli ihtiyaç kredilerinde yapılandırma çok avantaj sağlamamaktadır.
Katılım bankalarında yapılandırma nasıl yapılır bilgi almak için ilgili sayfamızı ziyaret edin.
Yapılandırma Sonrası Faiz Değişimleri
Kredi yapılandırma işlemi genellikle yaşadığınız ödeme sıkıntılarından dolayı taksit tutarınızı düşürüp, vade sürenizi uzatmak istediğinizde veya borcunuzu daha kısa surede ödemek istediğiniz durumlarda taksit tutarını artırıp, vade sürenizi kısaltmak için kullanılmaktadır. Bazen de kredi kullanıcıları kullandığı faiz oranından daha düşük bir faiz oranından faydalanmak istediğinde, bankalara yeniden yapılandırma talebinde bulunmaktadır.
Sonuç olarak; unutulmamalıdır ki, erken ödeme cezaları ve ek masraflar, düşen faiz oranlarından edeceğiniz kâra engel olmakta hatta zarar etmenize sebep olabilmektedir. Bundan dolayı yapılandırmada düşen faiz oranlarını ve ek masrafları iyi analiz ederek, düşen faiz oranlarının ne ciddiyette olduğunu iyi kontrol etmeli ve kendinize en uygun tercihi yapmalısınız.
Bankaların özel kredi teklifleri, güncel kredi kartı kampanyaları ve uzmanlar tarafından hazırlanan içeriklerden önce sen haberdar ol!
- Ana Sayfa
- >
- Kredi
- >
- İhtiyaç Kredisi
- >
- İhtiyaç Kredisinde Yeniden Yapılandırma
- >
Yorumlar (0)
Devam ederek üyelik sözleşmesini ve aydınlatma metnini okuyup kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.