HesapKurdu logo

Taşıt Kredisi Çeşitleri

Güncelleme: 20.01.2023
Yayımlama: 09.06.2016
Paylaş
İçindekiler

Taşıt kredisi altında birden fazla kredi çeşidi bulunmaktadır. İhtiyacınız olan kredi türünü belirledikten sonra, kullanacağınız kredi türünün özelliklerini ve sizin için ne gibi avantajları ve dezavantajları olduğunu inceleyebilirsiniz.


En Uygun Taşıt Kredisi Faiz Oranları:

*Tablodaki faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor. Ayrıca tüm bankaların taşıt kredisi faizlerine ulaşmak için taşıt kredisi sayfamızı ziyaret edin.


Sıfır Kilometre Taşıt Kredisi

Taşıt kredisi türleri içinde en çok başvurulan kredi türlerinden biri sıfır kilometre taşıt kredisidir. Bankalar tarafından istenen koşulları sağladığınız durumda taşıt kredisi kullanabilirsiniz.

Başvurunuz onaylanmış olsa bile satın almak istediğiniz taşıt bedelinin tamamı için kredi kullanamazsınız. Bankaların taşıt kredisi için sunduğu azami kredi tutarı, değeri 400 bin TL  ve altında olan taşıtlarda %70’i aşamaz. Fatura değeri 400 bin- 800 bin TL arasında olan araçlarda kredi kullanımı %50’yi aşamazken fatura değeri 800 bin TL – 1 milyon 200 bin TL arasındaki araçlarda kredi oranı %30 olarak kullanılabilir. 

Nihai fatura değeri 1 milyon 200 bin TL’den 2 milyon liraya kadar olan taşıtlar için kredi tutarının %20'yi aşamazken, fatura değeri 2 milyon TL üzerinde olan taşıtlar için oran %0'dır.

Bankalar kredi karşılığında kasko sigortası yaptırmanızı isteyebilir, ancak bu durum bankadan bankaya değişkenlik gösterir. Yani her bankada sigorta zorunluluğu bulunmamakla birlikte sigortanızı kredi kullandığınız bankada yaptığınızda faiz oranı ve diğer masrafların indiriminden yararlanmanız da mümkündür.

İkinci El Taşıt Kredisi

Kullanıcılar tarafından satışa sunulan ikinci el araç, otomobil ve taşıt alımında kullanılabilen bireysel tüketici kredisine ikinci el taşıt kredisi adı verilmektedir. İkinci el araçların değeri aracın kasko değeri esas alınarak hesaplanmakta olup, taşıt kredisi, değeri 400 bin TL  ve altında olan taşıtlarda %70’i aşamaz. Fatura değeri 400 bin- 800 bin TL arasında olan araçlarda kredi kullanımı %50’yi aşamazken fatura değeri 800 bin TL – 1 milyon 200 bin TL arasındaki araçlarda kredi oranı %30 olabilir. 

Nihai fatura değeri 1 milyon 200 bin TL’den 2 milyon liraya kadar olan taşıtlar için kredi tutarının %20'yi aşamazken, fatura değeri 2 milyon TL üzerinde olan taşıtlar için oran %0'dır.

Ticari Taşıt Kredisi

Ticari taşıt kredisi almanızın ilk koşulu ticari sicil kaydınız bulunduğu bir firma sahibi olmanız gerekmektedir. Ticari taşıt kredisi kullanan firma, aktif olarak faaliyetlerine devam ediyor olmalıdır. Ticari taşıt kredisi; minibüs, kamyonet, tır, otobüs, kamyon, panelvan, otomobil gibi taşıtları kapsamaktadır. İş makineleri kesinlikle ticari taşıt kapsamına girmemektedir. Ticari taşıt kredisine başvuru koşulları bankalara göre değişiklik göstermekle birlikte genellikle imza sirküleri, vergi levhası ve firmanın bağlı olduğu ticaret odası kaydı gerekmektedir.

Motosiklet Kredisi

Motosiklet kredisi her bankada bulunmamaktadır. Motosiklet kredisi mevcut olan her bankanın vade ve faiz oranı ile kredi kullanacağınız motosiklet modelleri de değişkenlik göstermektedir. Alınacak motosiklet sıfır kilometre ise proforma faturası, ikinci el ise ruhsat fotokopisi, nüfus cüzdanı, gelir belgesi gibi evraklar gerekmektedir.

Aracınız 10 yıllık bakım masrafını hesaplamak istiyorsanız, "Otomobil Sahibi Olmanın Yıllık Maliyeti Hesaplama" aracımıza bakabilirsiniz.

Tekne Kredisi

Tekne kredisi kullanmak isteyenler öncelikle satın almak istedikleri tekneye ait satıcı firmadan proforma fatura istemelidir. Bankalar başvurunuzdan sonra hakkınızda kredi soruşturması süreci başlatmaktadır. Bunun sonucunda kredi ortalamanız yeterli seviyedeyse kredi başvurunuzu onaylayacaktır. Fakat her banka tekne kredisi vermediği için başvuru yapmadan önce tekne kredisi veren bankaları araştırmanız işinizi kolaylaştıracaktır. 

Taşıt Kredisi için Gerekli Olan Belgeler

  • Nüfus cüzdanı,
  • Gelir belgesi,
  • Araç üzerinde herhangi bir borç olmadığını gösteren bir yazı, 
  • Aracın trafikten çekilme kaşesinin vurulmadığını gösteren bir belge,
  • 2. el araç alımında (10 yaşa kadar) aracın ruhsatı

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.