Krediler, bankaların müşterilerine sundukları en gözde ürünleri olarak kabul edilir. İster taşıt ister konut ister ihtiyaç krediniz olsun değişen piyasa koşulları çerçevesinde mevcut kredinizi yeniden yapılandırabilirsiniz.
Genellikle yapılandırma talebi tüketici tarafından bankaya iletilir. Tüketici, kredi kullandığı dönemdeki faiz oranı ile şu an piyasada geçerli olan faiz oranını kıyaslar ve bu doğrultuda mevcut faiz oranını düşürmek için başvuruda bulunabilir. Ayrıca ödemelerinde yaşanabilecek olası gecikmeleri önlemek adına kredi bankası ile görüşerek yine yapılandırma hakkını tercih edebilir. Banka konu hakkında değerlendirme yaparak nihai kararını müşterisi ile paylaşır.
Konut kredisi yapılandırma işlemi olarak diğer kredi türlerinden ayrılır. Kredi kullanan kişi, dilediği zaman kredi şubesi ile görüşerek, mevcut konut kredisi ödeme planını ve faiz oranını işlem sonrasında kendisi için bir avantaj yaratmak koşuluyla değiştirebilir. Yapılandırma ya da refinansman olarak adlandırılan bu işlemde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; faiz oranında bir düşüş sağlanmış olmasıdır. Herhangi bir başvuru sınırı yoktur ve gelecekte faiz oranlarında tekrar bir düşüş olması durumunda, müşterinin yeniden yapılandırma yapma hakkı yasal açıdan kendisine tanımlanmıştır.
En Uygun Konut Kredisi Faiz Oranları:
*Konut kredisi faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor. Ayrıca bankaların konut kredilerini karşılaştırmak için konut kredisi faiz oranları sayfamızı ziyaret edin.
Konut kredilerinde yapılandırma veya başka bankaya transfer işlemlerinde yasal olarak kalan anapara üzerinden banka tüketiciye bir ödeme çıkarır. Hesaplamalarda toplam faiz ödemesi dikkate alınmaz yalnızca kalan anapara için 36 ay vade altında %1, 36 ay vade üstünde ise %2 oranında bir ceza alınabilir. Bu noktada inisiyatif kredi bankanızda olduğu için bankanız dilerse herhangi bir erken ödeme/kapama tutarı da talep etmeden işleminizi tamamlayabilir fakat neredeyse tüm bankalar en üst sınırdan bu tutarları müşterilerine yansıtırlar.
Kredi erken kapama ara ödeme hesaplaması yapmak için ilgili sayfamızı ziyaret edin. Refinansman hakkında detaylı bilgi almak için refinansman ile kredi yapılandırma arasındaki fark nedir sayfamızı inceleyin.
Kredi bankanıza mevcut kredinizin yapılandırılması için talepte bulunduğunuz an, yapılandırma işleminiz resmi olarak başlar. İşlem sonrasında ilgili bankanızdan kullanmış olduğunuz kredinin vadesini, para birimini, ipotek durumunu ya da faiz gibi unsurlarını değiştirebilirsiniz. Yapılandırma işlemini kredi kullandığınız bankadan yapabileceğiniz gibi farklı bir banka ile anlaşarak da yapabileceğinizi hatırlatmak isteriz.
İhtiyaç ve taşıt kredilerinde erken kapama cezası genellikle bulunmaz. İhtiyaç kredisinin yapılandırılmasına ilişkin 36 aylık vade süresi Resmî Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girmiştir. Tüketici bankanın onayı sonrası kredisini yeniden yapılandırabilir ve bu işlem için ek bir ödeme yapmaz. Kredi sözleşmenizde erken kapama cezasının yer alıp almadığı kontrol edilmelidir. Tüm kredi türlerinde geçerli olan tek nokta, kredi sözleşmenizde olmayan bir madde için bankaların herhangi bir yaptırım hakkının bulunmayacağı gerçeğidir.
Ne kadar erken kapama cezası ödeyeceğinizi hesaplayın.
Kredi yapılandırma alarmına ücretsiz olarak kayıt olabilir ve böylelikle değişen faiz oranlarını hızlıca takip edebilme fırsatı yakalayabilirsiniz. Kredinizi en doğru zamanda yapılandırarak en yüksek kâra ulaşmanız için yapmanız gereken tek işlem, sitemiz üzerinden “Yapılandırma Alarmına Kayıt Ol” butonunu tuşlamak olacaktır. Mail adresinize her ay düzenli gelecek olan kâr/zarar hesaplamanızı inceleyerek krediniz için en doğru kararı verebilirsiniz.
Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz
FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutubeHesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.