Faizsizlik prensibi ile çalışan katılım bankaları, kredi talep eden müşterilerine doğrudan nakit para vermez. Bunun yerine müşterinin satın almak istediği mal ya da hizmeti satıcıdan alarak müşterisine taksitli olarak satar ya da sözleşme süresi sonunda mülkiyet müşteriye geçecek şekilde müşterisine kiralar. Faizsiz bankacılık hakkında detaylı bilgiyi faizsiz bankacılık sistemi sayfamızdan edinin.
Taşıt finansmanı ya da araç finansmanı, faizsiz bankacılık modeliyle çalışan katılım bankaları ve finansman şirketlerinin müşterilerine sunduğu bir taşıt kredisi modelidir. Katılım bankası, müşterisinin satın almak istediği aracı satıcıdan alır ve müşterisine uzun vadeyle satar. Katılım bankaları, bu vadeli satışlardan ise faiz geliri yerine kâr oranı ile gelir elde eder.
Taşıt Finansmanı HesaplamaTaşıt finansmanı başvuru şartları bankadan bankaya değişebilir, ancak genel olarak;
Faizsiz kredi kartı veren bankalar hakkında detaylı bilgi için faizsiz kredi kartı veren bankalar sayfamızı ziyaret edin.
Taşıt finansmanına başvuru yapıp başvurusu onaylanan kişilerden, finansmanı ödeyemeyeceği durumlara karşı bazı mallarını teminat verebilirler. Bunlar;
İkinci el taşıt finansman desteği hakkında detaylı bilgi almak için ikinci el taşıt finansmanı nedir, şartları nelerdir sayfamızı ziyaret edin.
Taşıt finansmanı başvuru sürecinde gerekli belgeler;
Farklı bankalar ve şubeler ayrıca belge talep edebilir; ancak genel olarak taşıt finansmanı için gerekli belgeler şu şekilde sıralanabilir:
Taşıt finansmanı vade sayıları ve kâr oranları bankadan bankaya değişkenlik gösterir. Ayrıca sıfır ve ikinci el araçlar arasında da farklı vade ve kâr oranları uygulanabilir. Genel olarak 48 aya kadar uzayabilen vadeler ve %0,90 ile %2.0 arasında kâr oranları görülür. Kâr oranı, vade sayısı arttıkça artabilir.
Elektrikli araç taşıt finansmanı hakkında detaylı bilgi için elektrikli araç taşıt kredisi şartları sayfamızı inceleyin.
Yorumlar (0)
Devam ederek üyelik sözleşmesini ve aydınlatma metnini okuyup kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.