Vadeli Hesaba Nasıl Para Yatırılır?

Güncelleme: 12.01.2024
Yayımlama: 17.08.2020
Paylaş
İçindekiler

Hesaba para yatırma seçeneklerinde vadeli ya da vadesiz mevduat hesaplarında bir fark yoktur.

Vadeli hesaba para yatırma seçenekleri aşağıdaki gibidir;

  • Şubeler ve ATM’lerden vadeli hesaba para yatırılabilir.
  • İnternet ve mobil bankacılık kanalları üzerinden vadeli hesaba para yatırma işlemi yapılabilir.
  • Aynı bankadaki vadesiz hesaptan vadeli mevduat hesaba transfer yapabilir.
  • Farklı bankalardaki hesaplardan da havale ve EFT ile para transferi yapılabilir.

En Yüksek Mevduat Faiz Oranları:

* Tüm bankaların mevduat oranları görmek ve karşılaştırmak için mevduat faizi sayfamızı ziyaret edin.


Vadeli Hesaba Para Yatırmak Vadeyi Bozar mı?

Vadeli hesaba istenildiği zaman para yatırılabilir ya da para çekilebilir. Ancak günlük faiz işleyen mevduat hesapları dışında para çekme/yatırma işlemi genel olarak vadenin bozulmasına, bu durum da faiz getirisi elde edilememesi veya bir kayıp yaşanmasına sebep olabilir. Genel olarak vadeli hesapları uzun dönemli yatırım araçları olarak kabul etmek daha kazançlıdır.

Ayrıca genel olarak bankaların uygulamalarında para yatırmadan ziyade para çekme vadeli hesaplarda bir faiz kaybına neden olur.

Euro, dolar ve altın hesapları nasıl açıldığı hakkında detaylı bilgi almak için euro hesabıdolar hesabı ve altın hesabı sayfalarımızı ziyaret edin.

Kolay Onaylanan Kredi Kartları

Vadeli Hesaba Ne Zaman Para Yatırılır?

Vadeli mevduat hesabına vade bozulmadan para yatırmak için vade sonunun beklenmesi gerekir. Bu tarih, açılan hesabın vade gününe ve ilk başta belirlenen vade sonu tarihine göre değişir. Bankaya verilecek talimat ile vade sonu tarihlerinde otomatik olarak vadesiz hesaptan vadeli hesaba para aktarılmasını sağlanabilir. Bu talimat iptal edilmediği süre boyunca vadeli hesap bozulmaz ya da kapatılmazsa vade sonunda otomatik olarak vadesiz hesaptan vadeli hesaba hesap sahibinin belirlediği miktarda para aktarılır. 

Vadeli döviz hesabı hakkında bilgi almak için vadeli döviz hesabı nedir sayfamızı ziyaret edin. Vadeli hesaptan para çekme konusunda merak edilenleri vadeli hesaptan para çekme sayfamızdan edinin. 

Vadeli Hesaba Nasıl Para Yatırılır İnfografik

Vadeli Hesap Faiz Oranları

Vadeli mevduat hesaplarında faiz oranları, yatırılan ana paranın miktarı ve vadenin uzunluk süresine göre değişir. Ayrıca her banka Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından belirlenen en düşük ve en yüksek oranlar arasında olmak şartı ile farklı faiz oranları belirleyebilir.

Vadeli mevduat mı veya bono hangisi daha avantajlı öğrenmek için vadeli mevduat mı bono mu sayfamızı inceleyin. 

Kaynak:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası TCMB Azami Mevduat Faiz Oranları

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.