Ertelemeli Kredi Nedir?

Güncelleme: 03.09.2024
Yayımlama: 05.05.2023
Paylaş
İçindekiler

Kullanılan kredinin ödemesinin hemen başlamayıp 3 ay, 6 ay ya da 12 ay gibi belirlenen dönemde başladığı kredi ürünlerine ertelemeli kredi denir.

Ertelemeli İhtiyaç Kredisi Kullanmak Mantıklı mı?

Bankalar dönemsel olarak ertelemeli ihtiyaç kredisi kampanyaları yapabilirler. Bu kampanyalar çoğunlukla yılbaşı, bayram gibi nakit ihtiyacının artabileceği dönemlerde sunulur. 

Ertelemeli kredilerde ödemesiz olan dönemler kredi faizinin işlemediği anlamına gelmez. Ödeme yapılmayan dönem için işleyen faiz genellikle ödeme başladığı dönemde tüm vadelere eşit olarak dağıtılır ya da oluşan faiz farkını ilk takside yansıtarak ilk taksitten sonraki ödemeleri daha düşük tutarlar. Ödenecek olan fark çok yüksek tutarda olmayacağından erteleme yapmak çoğu kullanıcının işine gelir. 

En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:

*Tablodaki faiz oranları 20 bankanın "en uygun" kredi teklifine göre günlük olarak güncelleniyor. Ayrıca tüm bankaların faizlerine ulaşmak için kredi hesaplama sayfamızı ziyaret edin.

3 Ay Ertelemeli Kredi Nedir?

Kredi ilk taksit ödemesinin kredinin kullanıldığı tarihten 3 ay sonra başladığı ertelemeli kredi türüne 3 ay ertelemeli kredi denir. Bu kredi türü için bankalar, 3 ay ödeme yapılmamasına rağmen herhangi bir gecikme faizi yansıtmadan faiz düzenlemesi yapar. 

6 Ay Ertelemeli Kredi Nedir?

Kredi ilk taksit ödemesinin kredinin kullanıldığı tarihten 6 ay sonra başladığı ertelemeli kredi türüne 6 ay ertelemeli kredi denir. Bu kredi türü için de bankalar, herhangi bir gecikme faizi yansıtmadan faiz düzenlemesi yapar. 

12 Ay (1 Yıl) Ertelemeli Kredi Nedir?

12 ay ertelemeli krediler daha çok iş yeri açma, yatırım yapma ve konut satın alma gibi uzun vadeli durumlar için kullanılan bir kredi türüdür Böyle uzun vade ertelemeli krediler daha çok yatırım amaçlı kullanıldığından daha çok ticari ve kurumsal kullanıcılar tercih edebilir.

Ertelemeli Kredi Veren Bankalar

3 ay ertelemeli kredi kısa vadeli ve daha az riskli olduğundan özel ve kamu bankalarının hemen hemen hepsinde dönemsel kampanya olarak sunulabilir.

6 ay ve 12 ay gibi daha uzun vadeli ertelemeli ihtiyaç kredileri ise daha çok kamu bankaları (Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank) tarafından kullandırılır. 

Ertelemeli krediler bankalar tarafından dönemsel olarak sundukları için çalışmak istediğiniz bankanın böyle bir ürünü olup olmadığını bankanın çağrı merkezi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Tüm bankaların ihtiyaç kredisi tekliflerini görmek için ihtiyaç kredisi, güncel kampanyalarını öğrenmek ve hemen müşteri olarak Hesapkurdu'na özel kampanyalardan yararlanmak için banka müşterisi ol sayfamızı ziyaret edin.

Ertelemeli Kredi Hesaplama

Ertelemeli kredilerde ödeme yapılmayan dönem için işleyen faiz, genellikle ödeme başladığı dönemde tüm vadelere eşit olarak dağıtılarak ya da oluşan faiz farkını ilk takside yansıtarak ilk taksitten sonraki ödemeleri daha düşük tutarak tahsil edilir. Ancak 3 ay ertelemeli kredi faiz oranı ile 1 yıl ertelemeli kredi faizi farklı olabilir. 

Kullanmak istediğiniz kredinin vadesi için uygulanacak faiz oranını bankanızdan ya da Hesapkurdu.com kredi hesaplama sayfası üzerinden öğrenerek hesaplamanızı yapabilirsiniz.

Ertelemeli Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kullanmak istediğiniz kredi tutarı düşün ve tercih ettiğiniz 3 ay erteleme ise genel olarak başvurunuzu online yollardan tamamlayabilirsiniz. Eğer başvuru yapacağınız bankada hesabınız varsa sizden herhangi bir evrak talep edilmez ya da sadece varsa eksik evrak talep edilir. Daha önce çalışmanız olmayan bi bankadan yapacağınız başvurular için ise standart kredi prosedüründe istenilen belgelerin tümünü temin ederek başvuru yapmanız gerekir. Ertelemeli kredi için başvuru süreçleri bankadan bankaya değişiklik gösterebilir.

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder