Ticari Kredi Yapılandırma

Güncelleme: 02.04.2024
Yayımlama: 29.12.2023
Paylaş
İçindekiler

Ticari kredilerini ödeyemeyen firmalar için kredilerini yapılandırma işlemi yapılmaktadır. Ticari kredi yapılandırma işleminin amacı; alacaklı kuruluşlara, borcun geri ödemelerinde geçici sorun yaşayan veya sorun yaşaması muhtemel görülen ticari kredi borçlularını rahatlatmaktır. 

Bankaların esnaf kredisi faiz oranlarını görmek ve karşılaştırmak için ticari kredi hesaplama sayfamızı ziyaret edin.

Ticari Kredi Neden Yeniden Yapılandırılır?

Ödemesinde sıkıntı yaşayan ve finansal sektöre kredi borcu bulunan şirketler için “Finansal Yapılandırma Çerçeve Anlaşması” kapsamında yapılandırma işlemleri yapılmaktadır. Çerçeve Anlaşmasının amacı;

  • Firmaların kredi borçlarının vadelerini uzatmak,
  • Firmaların kredilerini yenilemek,
  • Firmalara ilave kredi vermek,
  • Borçluların borçlarından kaynaklı anapara, faiz, gecikme cezası ve kar paylarıyla ortaya çıkan her türlü alacağı indirmek, bunlardan tamamen veya kısmen vazgeçmek,
  • Şirketlerin borçlarını geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine ve istihdama katkıda bulunmaya devam etmelerine imkân sağlamaktır. 

Ticari kredi kartı hakkında bilgi almak için ticari kredi kartı nedir sayfamızı ziyaret edin. Gayrinakdi kredi hakkında bilgi almak için gayrinakdi kredi sayfamızı inceleyin.


Ticari Kredi Yapılandırma Kimlere Uygulanır?

Yeniden yapılandırma işlemi, borcunu ekonomiye katma değer oluşturduğuna inanılan ve borcunu ödemede geçici sorun yaşayan ticari firmalara için geçerlidir. Bunun yanı sıra;

  • Finansal yeniden yapılandırma yapılıp incelemeler sonucunda geri ödeme yapabilmesi kesinleşen firmalara,
  • Alacaklı kuruluşlara nakit + gayrinakit borç toplamı 25 milyon TL ve üzerinde olan büyük ölçekli borçlulara,
  • Alacaklı kuruluşlara nakit + gayrinakit borç toplamı 25 milyon TL’den az olan küçük ölçekli borçlulara uygulanır.

Yeniden yapılandırma kararı alınması için firmaların mali durumunun ve yapılandırmaya uygunluğunun tespitinin yapılması gerekir. Tespit işlemleri, Bağımsız Denetim Kuruluşları veya borçlu kabul ederse Alacaklı Kuruluşu tarafından yapılır. Alacak tutarının 2/3’ünün veya en az iki alacaklı kuruluşunun olumlu görüşünün alınması gerekir.  

İflas kararı alınan veya borçlarını geri ödeme kabiliyeti kazanamayacağına kanaat getirilen firmalar finansal yeniden yapılandırma kapsamına alınmaz.  

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazara Soru Sor

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder