Arabaların bazı bölümlerinin çalışması için gerekli sıvıları içermesi gerekir. Bu sıvılar yağ, antifiriz, gaz, asit ve su şekline sıralanabilir. Araçlar için çok önemli olan bu sıvılar kaputun altındadır ve bu sıvılar için özel hazırlanmış haznelerinin içerisindedirler. Her araçta bulunan ve önemli olan sıvılar şunlardır:
Araçların çalışması için çok önemli olan bu sıvıların düzenli olarak bakımının yapılması gerekir. Araç sıvılarına nasıl bakım yapılacağı sıvılara ait olan kullanım kılavuzlarında yazılıdır. Bu kılavuzlarda, araçlarda kullanılan sıvıların ne kadar olması gerektiği, nasıl doldurulacağı ve hangi işleve sahip olduğunu detaylı biçimde belirtilir.
Aracın düzenli yapılması gereken tüm bakımları hakkında detaylı bilgi için periyodik araç bakımı sayfamızı ziyaret edin. Ayrıca tüm motorlu kara taşıtları için yaptırılması zorunlu araç muayenesi hakkında detaylı bilgiyi araç muayenesi sayfamızdan edinin.
En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:
Motor yağının kontrolünü yapmadan önce, motorun soğuması ve yağın karter kısmında toplanması beklenmeli. Ardından yağ çubuğu olduğu yerden çıkarılarak temiz bir bez ya da havlu ile silinmeli. Çubuk tekrar yerine yerleştirilerek çekilmeli ve yağ seviyesinin belirtilen bölümler arasında olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer yağ seviyesi belirtilen alt seviyeden de az ise araç hemen servisi götürülmelidir.
Yağın rengi de yağ değişiminin gerekli olup olmadığı hakkında ipucu verecektir. Eğer yağ çok koyu renkte ise yağ değişim vaktinin geldiğini, köpüklü olması ise yağın kirlenmeye başladığını ve daha sık kontrol edilmesi gerektiğini gösterir.
Şanzıman yağının kontrolü de çubukla yapılır. Şanzıman yağını kontrol ederken motor çalışır halde ve sıcak olmalıdır. Eğer yağ, belirtilen seviyenin altında ise bu durum araçta bir sorun olduğunu gösterir. Şanzıman yağından yanık kokusu geliyorsa ya da yağ kırmızı renkte olması gerekirken kahverengi ise bu durum bir sorun olduğunun habercisidir. Şanzıman yağının iki yılda bir değişmesi önerilir.
Plastik hazne bulunarak hidrolik seviyesi kontrol edilmelidir. Sıvı belirtilen seviyeden az ise tamamlanmalıdır. Hidrolik direksiyonun sertleşmesi de direksiyon hidroliğinin azaldığının göstergesidir.
Fren hidroliği de direksiyon hidroliği gibi plastik bir hazne içinde yer alır. Eğer fren hidroliğinin seviyesi azaldıysa herhangi bir kaçak olup olmadığı kontrol edilmelidir. Fren hidroliğinin ez az bir buçuk senede bir defa değiştirilmesi önerilir.
Antifriz suyunun kontrolü yapılmadan önce motorun soğuk olması gereklidir. Sonrasında plastik antifriz haznesi bulunarak, su seviyesinin belirlenen aralıklarda olup olmadığına bakmak yeterlidir. Eğer antifriz seviyesi düşükse ilave yapılmalı ya da gerekiyorsa değiştirilmelidir.
Antifriz kontrolü senede bir defa yapılmalıdır. Yapılan kontroller ve bu kontrollerin sonrasında işin uzmanından alınacak destekle, aracın daha iyi performansa sahip olması sağlanabilir.
Adres: İçerenköy Mah., Değirmen Yolu Cad. Nuh Plaza 37/2 34752 Ataşehir/İstanbul
MERSİS Numarası: 0577050290800014
Tel: 0(216) 570-0707 E-posta: bilgi@hesapkurdu.com
Copyright © 2021 - Konut Kredisi Com Tr Dan. A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.