Hangi Kredi Almak Uygun Olur?

Güncelleme: 05.04.2024
Yayımlama: 31.05.2016
Paylaş
İçindekiler

Hangi Kredi En Uygun?

En uygun bankayı ve size en uygun kredi teklifinin hangisi olduğunu bulmak için öncelikle ihtiyaç sebebinizi net olarak belirleyin. Örneğin, kredi ve kart borçlarınızı birleştirmek için mi, evlilik, tatil, eğitim gibi özel ihtiyaçlarınız için mi, yoksa genel nakit harcamalarınız için mi kredi arıyorsunuz? Bu konuda net olmanız bankaların ihtiyaç sebebine göre yapmış oldukları kampanya ve avantaj seçeneklerinden faydalanabilmenizi sağlayacaktır. 

İhtiyaç sebebini belirlemek kadar önemli bir diğer konu da ödeyebileceğiniz taksit seviyesini belirlemek ve böylece kendi bütçenize uygun bir ödeme planını seçebilmektir. Kredi hesaplama araçları genellikle ihtiyaç sebebinizi, kredi vadesini ve aradığınız kredi tutarını sorarak size en uygun oranlarla oluşacak taksit tutarını hesaplayacaktır. Hedeflediğiniz taksit tutarına ulaşacak şekilde vadeyi ayarlayıp kredi seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

En Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları:

Hangi kredi sizin için en uygun kredi hesaplama aracımızı kullanarak anında öğrenin.

Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılıyor?

Çekilmek istenen kredi tutarına belirlenen vadeye göre taksit dönemlerinde kalan anapara üzerinden tekrar faiz uygulanır ve istenilen ödeme türüne göre (sabit, artan veya azalan vb.) taksitler oluşturulur.  Bu hesaplamada yönteminde her taksit ödemesinde anapara düştüğü için ödenecek faiz de her taksit ödemesinde azalır. Bu konuda daha fazla bilgi almak ve özel olarak ödeme planı oluşturmak için kredi ödeme planı oluşturma aracımızı kullanın.

En Uygun Konut Kredisi Faiz Oranları:

Hangi Bankadan Ne Kadar Kredi Çekilebilir?

Çekilebilecek olan maksimum ihtiyaç kredisi tutarı bankadan bankaya büyük farklılık gösterir. Dönemsel olarak değişebilmekle birlikte öne çıkan bir kaç bankanın güncel ihtiyaç kredisi limitleri şu şekilde: 

Banka
En Yüksek İhtiyaç Kredisi Tutarı

Garanti Bankası
100.000 TL
Güncel Teklifi Gör
Halkbankası 100.000 TL
Güncel Teklifi Gör
Ziraat Bankası 100.000 TL
Güncel Teklifi Gör
VakıfBank 
90.000 TL
Güncel Teklifi Gör
DenizBank 
60.000 TL
Güncel Teklifi Gör
ING Bank 
50.000 TL
Güncel Teklifi Gör

Ancak daha yüksek tutarlarda kredi çekmek istiyorsanız aşağıdaki seçenekleriniz var:

  • Hangi ihtiyaç sebebiyle kredi başvurusu yapacağınıza göre kredi tutarları esneyebilir. Örneğin varolan kredi ve kart borçlarınızı tek kredide birleştirip uzun vadeye yayacaksanız banka daha yüksek tutarlar için onay verebilir.
  • Kredi karşılığında gösterebileceğiniz bir gayrimenkul teminatınız, örneğin kendinize ait bir eviniz varsa banka bu eve koyulacak ipotek karşılığında evin değerinin %80'ine kadar kredi verebilir.
  • Belgelendirilebilir gelirinizin de istediğiniz kredi için yeterli olması gerekir. Genel olarak ihtiyaç kredisinde aylık olarak ödeyeceğiniz taksit tutarının aylık gelirinizin yarısını (%50’sini) geçmemesi hedeflenir.

Ne kadar kredi çekebileceğinizle ilgili detaylı bilgi almak ve hesaplama yapmak için ne kadar kredi çekebilirim hesaplama aracımızı inceleyin. 

Kredi Araştırırken Bankaları Nasıl Karşılaştırmalı?

Hangi kredinin en uygun olduğunu belirlemek için bankaları ve kredi tekliflerini karşılaştırmanız gerekir. Kredi karşılaştırması yaparken de faiz ya da kar payı oranları üzerinden değil, faiz ve diğer tüm kredi masrafları dâhil edilerek hesaplanan, yasal olarak bankaların da vermek zorunda olduğu "maliyet oranı" üzerinden bir karşılaştırma yapmanız daha doğru olur. Bu sayede faiz oranı düşük ama dosya masrafı yüksek olan bankaları daha iyi ayırt ederek daha uygun bir kredi kullanabilirsiniz.

Bankaların ihtiyaç kredisi tekliflerini kıyaslayıp, anında başvurusu yapmak için kredi başvurusu sayfamızı ziyaret edin. 

Hangi Kredi

Hangi Konut Kredisi?

Konut kredisi için de banka karşılaştırma işlemi maliyet oranı üzerinden yapılmalı. Ancak konut kredisi gibi uzun vadeli kredilerde en düşük maliyet oranına sahip banka kadar, sizin için uygun bir ödeme planı oluşturan banka veya vadeyi uzatabilen bir banka da değerlidir.

Konut kredisi için bize ulaşan tüketicilere "hangi konut kredisi?" değil "hangi ödeme planı?" diye sormalarını öneriyoruz, çünkü kredi için oluşturulacak olan ödeme planı tümüyle bütçenize göre şekillendirilebilir. Örneğin düşük taksitlerle başlayıp durumunuz uygun olduğunda artan veya dönemsel ödemeler içeren ödeme planları hazırlanabilir. Aylık ödeme gücünüze uygun bir plan oluşturmanız finansal durumunuzun bozulmaması için büyük önem taşır. Bazı durumlarda ödeme planı esneklikleri sunarak ihtiyacınızı karşılayan bir banka fiyatlaması biraz daha düşük bir bankanın önüne geçebilir.

Hangi Kredi Kartı?

Kredi kartı seçerken kart aidatı kadar önemli olan bir diğer husus da alışverişlerinizde ağırlıklı harcama kalemlerinin ne olduğudur. Bankaların belirli tip alışverişlere özel olarak sundukları kredi kartları bulunabilir. Harcama kalemlerinize en uygun kredi kartı hangisiyse onu seçmeniz durumunda daha doğru kampanyalardan faydalanıp daha fazla puan ve mil kazanabilirsiniz. Ayrıca bankaların kullanmış olduğunuz kartlara özel olarak planladıkları indirimlerden daha kolay yararlanır, elde etmiş olduğunuz avantajları da arttırmış olursunuz.

Kolay Onaylanan Kredi Kartları

“Bu yazının tüm kullanım hakları Hesapkurdu.com‘a aittir. Başka mecralarda kullanılması veya alıntı yapılması ancak orijinal yazıya link verilerek referans gösterilmesi şartıyla mümkündür.”

Yazar Hakkında

Hesapkurdu Finans Danışmanları

Hesapkurdu.com kullanıcıları için bilgilendirici içerikler ve hesaplama araçları hazırlayan, kredi, sigorta ve tüm bireysel finans konularında uzmanlığa sahip, araştırmaya ve bilgi doğruluğuna önem veren finansal danışman ekibi.

Yazara Soru Sor
Hesapkurdu Yorumlar

Yorumlar (0)

Çıkış
Gönder
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.