Hayvan hayat sigortası, Hayvan Hayat Sigortası Genel Şartlarındaki hayvanları her türlü adi ve bulaşıcı hastalıklardan, kazalardan, doğal afetler sebebiyle meydana gelen zorunlu öldürmeler veya ölümlerinden sigortalının doğrudan doğruya uğradığı maddi zararı temin eder.
Yaşlarına göre sigorta edilecek hayvanları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:
Çiftçi belgesi hakkında detaylı bilgi almak için çiftçilik belgesi nasıl alınır yazımızı ziyaret edin.
Hayvan hayat sigortası aşağıdaki nedenlerden meydana gelen zararları teminat kapsamına alır:
Hayvan sigortası teminatı dışında kalan haller aşağıdaki gibidir:
Hayvan hayat sigortalarında poliçede yazılı primin %50'sini devlet öder. Sigortalı ödeyeceği primin %25’i peşin verip kalan prim tutarı da en fazla 5 taksitle ödeyebilir.
Hasar ihbarını, poliçede belirtilen herhangi bir riskin gerçekleşmesi halinde en geç 24 saat içinde ile TARSİM çağrı merkezi numarası olan 0850 250 82 77 hatta yapabilirsiniz. Ayrıca TARSİM MOBİL uygulaması ile hasar ihbarı yapabilirsiniz.
TARSİM hakkında detaylı bilgiyi TARSİM hayvan sigortası sayfamızdan edinin.
Evcil hayvan sigortası kazalar sonucu oluşan tüm sağlık problemlerini, herhangi bir enflasyon sebebi ile oluşan yaralanmaları, elektrik çarpması, zehirlenmeler ve böcek sokması gibi durumları teminat limitleri dahilinde kapsayan özel bir sigortadır. Bazı sigorta şirketlerinde pati sigortası olarak da adlandırılır.
Daha detaylı bilgi almak için evcil hayvan sigortası sayfamızı ziyaret edin.
6 aydan büyük 10 yaştan küçük, aşıları tamamlanmış tüm ırk ve türdeki kedi ve köpeklere yaptırılır. Kedi ve köpek dışındaki evcil hayvanların teminat altına alınması sigorta şirketlerinde farklılık gösterir. Evcil hayvan statüsü dışında kalan hayvanlar ise tarım sigortaları kapsamında güvence altına alınabilir.
Sadece, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanun ve bağlı yönetmeliklerde Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek, sahiplendirmek yasak olduğu için bu cinsdeki hayvanlara yapılmaz.
Büyükbaş hayvan sigortası, HAYBİS’ e (Hayvan Bilgi Sitemine) kayıtlı büyükbaş hayvanları sigorta primlerine %50 devlet desteği ile her türlü hastalık ve zararlılara, saldırılara karşı koruyan sigortadır. Yapılacak risk değerlendirmesi sonucunda sadece süt ve erkek besi sığırları ile mandalar sigortlanabilir.
Aşağıdaki hastalık, kaza ve saldırılar sonucu meydana gelen zararlar devlet destekli büyükbaş hayvan hayat sigortası kapsamındadır:
*5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na göre ihbarı mecburi hastalıklardır.
Küçükbaş hayvan hayat sigortası HAYBİS’e kayıtlı koyun ve keçi ile koç ve tekeleri, yapılacak risk değerlendirmesi sonucunda her türlü hastalık ve zarar, saldırılara karşı koruyan sigortadır. 30 günlük ve 5 yaşına kadar (5 yaş dâhil) olan koyun ve keçiler ile koç ve tekelere sigorta yapılır.
Aşağıdaki hastalık, kaza ve saldırılar sonucu meydana gelen zararlar devlet destekli küçükbaş hayvan hayat sigortası kapsamındadır:
Hırsızlık ve yavru atma gibi teminatlar da isteğe bağlı eklenebilir.
Kümes hayvanları sigortası, bio-güvenlik ve hijyen tedbirleri alınmış tesislerde yetiştirilen kümes hayvanlarını yapılacak risk değerlendirmesi sonucunda her türlü hastalık ve zarar, saldırılara karşı koruyan sigortadır. Ödenecek primin yarısı devlet tarafından karşılanır.
Devlet destekli kümes hayvanları hayat sigortasını geniş ve dar kapsamlı olmak üzere iki ayrı teminat paketi vardır:
1. Geniş kapsam kümes hayvanları sigortası teminatları aşağıdaki gibidir:
*996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa göre düzenlenir.
2. Dar kapsamlı kümes hayvanları sigortasında ise tüm hastalıklar teminat dışıdır.
Açık ve yarı açık sistemde yetiştirilen kümes hayvanları sadece dar kapsam teminat tarifesine göre sigortalanabilir.
Su ürünleri hayat sigortası, denizlerde ve iç sularda yetiştirilen su ürünlerine mevcut bilgiler ve yapılacak risk incelemesi göre deniz ve iç su tesislerinde yetiştirilen su ürünleri ile kafes ve ağları risklere karşı teminat altına alır. Bu su ürünleri, Su Ürünleri Kayıt Sistemine (SKS) kayıtlı olması gerekir.
Devlet destekli su ürünleri hayat sigortası kapsamında sigortalanın aşağıdaki teminatlar yer alır:
Hırsızlık, kafes ağları kazaları da ek olarak poliçe kapsamına alınabilir.
Arıcılık sigortası, Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı olan, plakalı, modern ve aktif (içinde arı olan) kovanlar Tarım Sigortaları Havuzu tarafından sigortalanması uygun görülen risklere karşı teminat altına alır.
Arılı kovan sigortası aşağıdaki nedenler sonucunda meydana gelen zararları teminat altına alır:
* Sadece gezginci arılar için geçerlidir.
*Ak Sigorta sadece evcil hayvan/pati sigortası yapıyor.
Ayrıca birçok bankadan devlet destekli hayvan hayat sigortası poliçesi alabilirsiniz.
TSB Hayvan Hayat Sigortası Genel Şartları
TSB Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortası Genel Şartları
TSB Devlet Destekli Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası Genel Şartları
Adres: İçerenköy Mah., Değirmen Yolu Cad. Nuh Plaza 37/2 34752 Ataşehir/İstanbul
MERSİS Numarası: 0577050290800014
Tel: 0(216) 570-0707 E-posta: bilgi@hesapkurdu.com
Copyright © 2021 - Konut Kredisi Com Tr Dan. A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.