Mevduat Faizi

Hesap açılış tutarını ve vadeni seç, faiz getirilerini karşılaştır.

Hesap Açılış Tutarı

TL

Vade

Gün

Hızlı

Güvenli

Ücretsiz

Mevduat Faiz Oranları

100.000 TL | 32 Gün Vade

Daha Fazla

BankaÜrün AdıFaiz OranıVade Sonu Net BakiyeNet Kazanç
Fibabanka Mevduat
Kiraz Hesap%53,00104.414 TL4.414 TL
DenizBank Mevduat
E-Mevduat%52,00104.331 TL4.331 TL
CEPTETEB Mevduat
Marifetli Hesap%50,00104.164 TL4.164 TL
ING Mevduat
e-Turuncu Hesap%50,00104.164 TL4.164 TL
Alternatif Bank Mevduat
VOV Hesap %50,00104.164 TL4.164 TL
19.03.2024 tarihinde 32 gün vadede en yüksek mevduat faiz oranını %53,00 ile Fibabanka vermektedir. Bu faiz oranıyla 32 gün vadede 100.000 TL için net faiz kazancı 4.414 TL’dir.

Vadeli Hesap Tutarına Göre Faiz Getirisi Hesaplama

32 Gün Vade

Vadeli Hesap TutarıEn İyi Faiz OranıVade Sonu Net Bakiye
10.000 TL% 5310.441 TL
50.000 TL% 5352.207 TL
100.000 TL% 53104.414 TL
500.000 TL% 53522.071 TL

Mevduat Hesaplama Araçları

Enflasyon Hesaplama - Aylık ve Yıllık TÜFE/ÜFE Oranları

Mevduat Hesabı Rehberi

Mevduat Yatırımı Yapmak İçin Doğru Banka Nasıl Seçilir?Vadeli Hesaptan Para ÇekmekVadeli Mevduat mı Bono mu?Vadeli Hesaba Nasıl Para Yatırılır?Vadeli Hesap Nedir?Banka Hesabı Açmak İçin Gerekenler

Aylık 6 Milyon Ziyaretçimiz Ne Diyor?

Doğrulanmış Yorum

"Konut kredisi ihtiyacımı karşılamak için kredi aramaktaydım. Arama yaparken sitenizi keşfettim ve mükemmel bir site olduğunu farkettim. 1,18 oranla kredi alacakken, sayenizde 0,98 oranla krediyi bulma şansı yakaladım. Çok çok teşekkür ederim."

Cüneyt ErdoğanOtel Yöneticisi

Doğrulanmış Yorum

"Çalışmalarınız çok güzel tebrik ederim."

Levent AksuReklam Tanıtım Uzmanı

Doğrulanmış Yorum

"Teşekkür ederiz çalışmalarınız çok başarılı emeğinize sağlık."

İbrahim SevenerKafe İşletmecisi

"Kesinlikle tavsiye ediyorum, öğrenmek istediklerinize anında imkan sağlıyor."

Arzu Sağdıç

Doğrulanmış Yorum

"Teşekkür etmek için bu mesajı atıyorum. Sayenizde bir çok bilgiye ücretsiz erişim sağlıyoruz. Kazancınız ne bunda bilmiyorum ama bir çok insana zamandan çok kazanç sağlıyorsunuz. Teşekkür ederim."

Yağız Ali Aydoğdu

Doğrulanmış Yorum

"Tüketici için oldukça faydalı ve kapsamlı bir web sitesi. Teşekkürler Hesapkurdu!"

Beril EvginBölge Satış Müdürü

"Hizmet kaliteli teşekkürler"

Erkan Türkmen

"Bankalarla birebir. Yani ne denir teşekkürler. Süper bir uygulama. Bravo, tebrikler..."

Adem Kılıç

Hesapkurdu Güvencesi

Türkiye'nin en çok yatırım alan Fintech şirketi - Fintech Forum 2019

Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 50 teknoloji şirketi - Deloitte 2017

BDDK tarafından denetlenen kurum

256 bit SSL ile şifreleme

Mevduat Kullanıcı Soruları

Mevduat Nedir?

Mevduat, bankalara belli bir vade ya da ihbar süresi sonunda çekilmek üzere yatırılan paradır. Bankaların halktan faiz veya kur farkı ödeyerek topladıkları kaynaklar olarak da tanımlanabilir.

Mevduat Hesabı Nasıl İşler?

Bankaya yatırılan para belirli bir süre boyunca bankada tutulur. Vade sonunda anaparaya faizi eklenir.

Mevduat Hesabı Türleri Nelerdir?

Mevduat hesabı türleri aşağıdaki gibidir:

  • Vadesiz Mevduat
  • Vadeli Mevduat
  • İhbarlı Mevduat
  • Kırık Vadeli Mevduat Hesabı
  • Kur Korumalı Mevduat Hesabı

Vadeli Mevduat Nedir?

Vadeli hesap, yatırılan paranın belirli bir zaman içinde faiz getirisi sağladığı bir mevduat hesabı çeşididir. Vadeli hesapta, hesaba yatırılan anapara; 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 1 yıl gibi belirli periyotlarda belirlenen faiz oranı kadar getiri sağlar.

Vadeli Mevduat Hesabı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Öncelikle bankaların mevduat faiz oranları incelenerek en uygun banka mevduatı seçilerek mevduat hesabı açmaya karar verilmelidir. Ayrıca, bankaların müşteri çekmek için mevduat faizi kampanyanları değişebilir bu yüzden banka kampanyalarının incelenmesi gerekir.

Vadesiz Mevduat Nedir?

Vadesiz mevduat hesabı, hesaba yatırılan tutarın herhangi bir vade ya da sözleşmeye gerek olmaksızın kullanılabildiği, buna karşılık da ek bir getirisi olmayan hesap türüdür.

Vadesiz Mevduat Hesabı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Vadesiz mevduat hesabı açarken işlemleri sorunsuz, hızlı ve pratik halledebileceğiniz bir banka seçmelisiniz. Vadesiz mevduat hesabı açarken bankanın şube ve ATM sayısı, yıllık kart ücretleri, kampanyalar ve EFT ücretlerine dikkat edebilirsiniz.

İhbarlı Mevduat Nedir?

Mevduatın sahibinin, mevduatını çekeceği tarihi belirli bir süre önce bankasına bildirmek durumunda olduğu mevduat türüdür.

Döviz Mevduatı Nedir?

Döviz mevduatı, Dolar, Euro ve Sterlin başta olmak üzere birçok para birimi üzerinden açılarak faiz getirisi elde edilen vadeli mevduat hesaplarıdır. Faiz oranları kur hareketlerine göre de belirlendiği için genel olarak döviz mevduatı hesaplarının faiz getirileri yüksek değildir. Ayrıca faiz kazancı üzerinden vadeye göre ortalama olarak %15 stopaj kesintisi de yapılır.

Altın Mevduatı Nedir?

Altın hesabı, birikimlerini altında değerlendirmek isteyen yatırımcıların mevcut altınlarını veya nakit paralarını bankalara gram altın olarak yatırdıkları bir banka hesabı türüdür.

Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı Nedir?

Enflasyon korumalı mevduat hesabı, hesap açılışında taahhüt edilen faiz oranı ile vade sonunda oluşan TÜFE Endeksi yıllık değişim oranı + ilave oran karşılaştırıldığında yüksek olan tarafın faiz oranını kazandıran mevduat ürünüdür.

Kur Korumalı Mevduat Nedir?

Kur korumalı mevduat hesabı, TL faiz oranında getiri ya da kurun faiz oranından daha fazla artması durumunda kur farkı koruması sunan bir mevduat üründür.

Kur Korumalı Mevduat Şartları Nelerdir?

Kur korumalı mevduat hesapları gerçek kişilerce TL vadeli hesaplar üzerinde işler. Ürünü sunan bankaların şartları incelenerek istenilen tutar ve vadede hesap açılışı gerçekleştirilir.

Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Standart vadeli mevduat hesabı banka şubelerinden açılabilir. Birikim hesabı ise yine şube üzerinden yaptırılabilir. Bu işlemler için şube hesap işletim ücreti ve ek masraflar talep edilebilir. Ayrıca, vadeli mevduat hesabının faiz oranı e-mevduat hesabına göre daha düşük olabilir.

e-Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

e-Mevduat hesabı (internet bankacılığı mevduat hesabı) açtırmak için hesap açılacak bankanın internet bankacılığına üye olmak gerekir. Bankanın internet şubesi aracılığıyla hesap açılabilir, mevduat bu hesap üzerinden takip edilebilir. Buna ek olarak bankaların e-mevduat müşterisi olmak için internet üzerinden başvuru yapıp, bu hizmeti sunan bankaların müşterisi olunabilir. Uzaktan banka müşterisi olmak için şubeye gitmeden hesap aç sayfamızı ziyaret edin.

Mevduat Hesabı Açmanın Şartları Nelerdir?

Mevduat hesabı açmak vadesiz hesap açmak ile benzerdir. 18 yaşını tamamlamış herkes mevduat hesabı açabilir.

Hangi Bankalarda Mevduat Hesabı Açılabilir?

Vadesiz hesap açabileceğiniz her bankada mevduat hesabı açabilirsiniz.

Mevduat Hesabı Açarken Hangi Bankalar Tercih Edilmelidir?

Mevduat hesabı açarken hesap ücreti olmayan bankaları tercih edebilirsiniz. Banka seçilirken, dikkat edilmesi gereken önemli bir konu da eğer online bankacılığı çok tercih etmiyorsanız banka şubesinin konumunuza yakınlığıdır. Daha detaylı bilgi için mevduat hesabı için banka seçimi yazımızı ziyaret edin.

Mevduat Hesabı Açarken Faiz Getirisi En Yüksek Bankalar Nasıl Belirlenir?

Bankaların mevduat faiz oranları, kredi faiz oranlarına da bağlı olarak rekabet içerisinde kalmak için tutar ve vadeye göre sürekli değişkenlik gösterir. Bu sebeple en yüksek mevduat faiz oranını bulmak için bankaları her mevduat yatırma veya yenileme döneminde yeniden karşılaştırmak gerekir. Ayrıca bankaların kredilere uyguladığı güncel faiz oranlarını görmek için kredi faiz oranları sayfasını ziyaret edin.

Vadeli Hesaptan Nasıl Para Çekilir?

Vadeli hesaptan para belirlenen vade sonunda çekilirse, anapara ve belirlenen oranda faiz de çekilebilir. Örneğin; bir yıllık vadeli hesaba yatırılan 20 bin TL, bir yıl dolmadan da hiçbir kayıp olmadan çekilebilir ancak faiz getirisi olmaz. Bu para, vade dolduktan sonra yani bir yıl sonunda çekilirse 20 bin TL’nin yanı sıra faizden elde edilen kazanç da çekilebilir. Detaylı bilgi için vadeli hesaptan para çekme yazımızı inceleyin.

Vadesinden Önce Mevduat Hesabından Para Çekilebilir mi?

Evet, vadesinden önce mevduat hesabından para çekilebilir. Ancak vadeye göre faiz getirisini kaybedebilirsiniz.

Mevduat Hesabı Bozulursa Ne Olur?

Vadeden önce anaparanın çekilmesi durumunda ise kazanılan faizden kayıplar yaşanabilir. Ancak son dönemde bankalar rekabette avantaj sağlaması açısından vadeleri günlük olarak belirleyerek, vadeden önce paranın bozdurulması durumunda bir kayıp yaşanmayacağı sistemler de geliştirdi.

Mevduat Faiz Oranı Nedir?

Mevduat faiz oranı, bankaların belirli bir vadede yatırılan para üzerinden faiz kazandırdığı orandır. Mevduat faiz oranı seçilen vade, anapara ve döviz cinsine göre belirlenir.

Mevduat Faizi Nasıl Hesaplanır?

Mevduat faiz hesaplaması, “anapara*faiz oranı*vade (gün)/36500” formülü ile brüt olarak hesaplanır. Örneğin, yıllık %15,09 faiz oranı ile 30 gün vadeli mevduat hesabına 10.000 TL para yatırılması durumunda: 10.000 TL*15,09*30/36500 = 124,02 TL 30 günlük brüt faiz getirisi elde edilir.

Net mevduat getiri ise brüt faiz getirisinden mevduat vadesine göre denk gelen stopajın (gelir vergisinin) düşülmesi ile hesaplanır. Yukarıdaki örneğin vadesi 30 gün olduğu için stopajı %15’dir. Bu durumda net kazanç ise 124,02 TL - (124,02 TL*%15) = 105,42 TL olur.

Mevduat Faizi Getirisi Stopaj (Vergi Kesintisi) Oranları

Vade6 Aya Kadar6 Ay - 1 Yıl1 Yıl Üzeri
Türk Lirası (TL)5%3%0%
Dolar, Euro20%20%18%
Altın Katılım15%15%15%

Enflasyonun Mevduat Faiz Oranına Etkisi Nedir?

Enflasyon doğrudan faiz oranlarına etki eder. Bankaların faiz oranı belirlenmesinde temel etkenlerden biri de gerçekleşen enflasyondur. Bunun nedeni yatırımların enflasyon karşısında erimemesi için üzerinden bir faiz oranı belirlenmesi gerekliliğidir. Ayrıca temel olarak bankalar mevduat için ödedikleri faiz oranı üzerine gider ve kazançlarını ekleyerek kredi faiz oranlarını da belirlediği için hem mevduat hem kredi faiz oranları üzerinde enflasyon doğrudan etkilidir.

Bankaların Mevduat Sayfaları

Akbank Faiz OranlarıAkbank Direkt Faiz OranlarıAktif Bank Faiz OranlarıAlbaraka Türk Faiz OranlarıAlternatif Bank Faiz OranlarıCEPTETEB Faiz OranlarıDenizBank Faiz OranlarıEnpara.com Faiz OranlarıFibabanka Faiz OranlarıGaranti BBVA Faiz OranlarıGetirFinans Faiz OranlarıHalkbank Faiz OranlarıHayat Finans Faiz OranlarıHSBC Faiz OranlarıICBC Turkey Faiz OranlarıING Faiz Oranlarıİş Bankası Faiz OranlarıKuveyt Türk Faiz OranlarıOdeabank Faiz OranlarıON Faiz OranlarıQNB Finansbank Faiz OranlarıSenin Bankan Faiz OranlarıŞekerbank Faiz OranlarıTEB Faiz OranlarıTürkiye Finans Katılım Bankası Faiz OranlarıVakıfbank Faiz OranlarıYapı Kredi Faiz OranlarıZiraat Bankası Faiz OranlarıZiraat Katılım Faiz Oranları
Hesapkurdu logo

Copyright © 2023 BHL Turkey Teknoloji A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Sigorta aracısı Koalay.com, Hesapkurdu.com iştirakidir.
Merdivenköy Mah. Bora Sok. Nidakule
Göztepe Blok No:1-3 İç Kap No:58/61
Kadıköy/İSTANBUL
MERSİS Numarası: 0577050290800014
0(216) 570 0707 bilgi@hesapkurdu.com

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edebilirsiniz

FacebookMediumTwitter InstagramLinkedInYoutube

Hesapkurdu.com anlaşmalı olduğu bankalarla “Destek Hizmet Kuruluşu” olarak çalışmaktadır. Sunulan destek hizmeti BDDK’nın 05.11.2011 tarihli yönetmeliğine göre denetlenmektedir.