Düğün bütçesi yaparken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;
Evlilik süreci boyunca evlenilmeye karar verilen günden başlayıp evlenilen güne kadar geçen sürede harcanan tüm masraflara evlilik masrafı denir. Evlilik teklifi, tektaş, ev eşyaları, nişan, kına, düğün gibi evlilik masraflarını yapmadan önce birikim yapılmalıdır. Birikim yoksa evlilik kredisi yardımı alarak uygun vade ve faiz oranlarıyla masraflar karşılanır. Evlilik masraflarını yapmadan önce düğün bütçesi hazırlanmalı ve o bütçeye göre hareket edilmelidir. Düğün bütçesi yaparken dikkat edilecekler şunlardır;
İlk olarak düğün için yapılacak tüm harcamaları düzenli olarak not alın. Bütçe yaparken düğünde takılacak takılar, ailelerin desteği gibi unsurları göz önünde bulundurun. Tüm gelir ve giderleri not etmek, listede yer alan maddelerin doğru ve gerekli ihtiyaç olup olmadığını anlamaya ve ortaya çıkan bütçe açığını görmeye yardımcı olacaktır.
İstenilen tutar ve vadeye göre kredi hesaplama işlemini kredi faizi hesaplama sayfası üzerinden yapabilirsiniz.
Hesaplamalar yapıldıktan sonra listedeki harcama kalemleri için araştırma yapıp fiyat alınmalıdır. İstek çerçevesinde oluşabilecek en alt ve en üst tutarları bu şekilde ortaya çıkarmak mümkündür. Ayrıca elde olan miktarın üzerine ne kadar çıkıldığı zaman bu açığı ne şekilde kapatılacağı da bu aşamadan sonra belirlenir.
Hem düğün harcamaları hem de ve evi oluştururken gerekli olan ihtiyaçları karşılamak için belirli bir birikime ihtiyaç var. Her ay kazanılan sabit gelire ek olarak, belli bir birikimin olması önemlidir. Kazanmış olunan paranın tamamını harcamayıp birikim yapmak zor zamanlar için kullanabilecek en büyük yatırımdır. Tüm bu seçeneklerin yanında evlilik kredisinden yararlanarak da masraflar karşılamak mümkündür.
Ne kadar kredi çekebileceğinizi öğrenmek için ne kadar kredi çekebilirim hesaplama aracımızı kullanabilirsiniz.
Eğer yapılan tüm hesaplamalar ve araştırmalar sonrası bütçede büyük bir açık varsa bu açığı nasıl küçültmek gerekir. Bu konuda yapabilecekler şunlardır;
Kampanyaları Takip Etmek
Evi döşemek için alınacak mobilyalar ve beyaz eşyalar için özellikle düğün sezonlarında yapılan kampanyaları takip edilmelidir. Taşınmak durumunda bu eşyaların diğer bir eve uymaması ya da taşınırken deforme olması durumu olması mümkündür.
Davetli Sayısını Azaltmak
Akrabalar, komşular, arkadaşlar derken kalabalık bir davetli listesi oluşturmuş olabilir. Ancak unutmamalı ki ne kadar davetli o kadar masraf demektir. Bu nedenle listede bir eleme yapıp bu mutlu gününüzde en çok kimleri yanınızda görmeyi istiyorsanız ona göre bir liste yapın. Bu şekilde düğününüz ya da nikâhınız için daha küçük bir mekân tutmanız yeterli olacaktır.
Hafta İçi Evlenmek
Hemen hemen tüm mekânlarda hafta içi yapılan organizasyonlarda hafta sonuna göre daha uygun fiyat verilir. Bu hesaptan yola çıkarak istenilen mekânda daha uygun bir fiyata evlenmek mümkün olabilir. Bunun yanında yaz aylarına göre daha az tercih edilen aylarda evlenmek de bütçenize daha uygun bir düğün yapma olanağı sunabilir.
Satın Almak Yerine Kiralamak
Düğün yapmak için birçok masraf yapacağınızı düşünürsek bu masrafların en yüklülerinden biri olarak gelinlik ve damatlığı sayabiliriz. Özellikle gelinlik fiyatları bütçeleri sarsabilecek ölçüde olabiliyor. Ancak birçok gelinlikçide satın almanın yanında kiralama opsiyonu da sunuluyor. Gelinliği bir kere giyeceğiniz düşünüldüğünde de kiralamak mantıklı ve hesaplı bir yöntem olarak düşünülebilir.
20 bankanın bankanın güncel konut kredisi faiz oranlarını ev kredisi hesaplama sayfamız üzerinden takip her zaman takip edebilirsiniz.
Birçok bankanın evlenecek çiftlere maddi destek sağlamak için verdiği evlilik kredisi, son zamanlarda düşük faizle verilmeye başladı. Evlilik kredisinden yararlanmak için gerekli koşullar ise şunlardır:
Adres: İçerenköy Mah., Değirmen Yolu Cad. Nuh Plaza 37/2 34752 Ataşehir/İstanbul
MERSİS Numarası: 0577050290800014
Tel: 0(216) 570-0707 E-posta: bilgi@hesapkurdu.com
Copyright © 2021 - Konut Kredisi Com Tr Dan. A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.